Zuiniger rijden met uw huurauto

Zuiniger rijden met uw huurauto

088 - 9005555 Mail ons
maandag 18 juli 2016

Brandstof is een grote kostenpost als u met de auto op vakantie gaat. Dat geld geeft u natuurlijk liever uit op uw vakantiebestemming!

Goed nieuws: U kunt zelf veel doen om zuiniger te rijden. Met de onderstaande 4 bespaartips heeft u dit jaar een goedkopere vakantierit!

Pak uw huurauto praktisch in

Hoe zwaarder uw auto beladen is, hoe meer brandstof u verbruikt. Probeer daarom uw auto zo praktisch mogelijk in te pakken. Passen alle spullen niet in de auto en heeft u een dakkoffer nodig? Ook een dakkoffer zorgt voor een hoger brandstofverbruik. Heeft u echt de ruimte nodig, pak deze dan zo licht mogelijk in.

De juiste bandenspanning

Rondrijden met zachte banden kost meer brandstof en daarbij slijten de banden sneller. Zorg daarom altijd voor een juiste bandenspanning.  De juiste bandenspanning bij personenauto’s is ongeveer 2 bar.

Hetzelfde geldt voor winterbanden. Als u in de zomer lange afstanden gaat rijden met winterbanden slijten ze sneller en verspilt u brandstof.

Gebruik cruise control

Maak bij lange ritten zoveel mogelijk gebruik van de cruise control. Dit kan u al snel een besparing van 4% tot 10% opleveren. Heeft u geen cruise control? Probeer dan uw snelheid rond de 120 á 130 kilometer per uur te houden.

Rijd zoveel mogelijk de tank leeg

Geloof het of niet, maar een volle tank is ook gewicht wat u tijdens de rit meeneemt. Rijd daarom zoveel mogelijk de tank leeg.

Alle nieuwsberichten