Verkeersboetes: Wat kost dat in 2017?

Verkeersboetes: Wat kost dat in 2017?

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 6 januari 2017
Een verkeersboete kan natuurlijk iedereen een keer gebeuren. Buiten dat het niet fijn is om de verkeersregels te overtreden, kost het ook een hoop geld. Wat zijn dit jaar de kosten voor verkeersboetes?

Snelheidsboete in 2017 goedkoper

Laten we met het goede nieuws beginnen: de snelheidsboetes gaan omlaag. Ok, het een inflatiecorrectie van slechts 0,03 procent. Omgerekend scheelt het €1 per snelheidsovertreding, maar toch.

Liever wilt u natuurlijk een snelheidsboete voorkomen. Maar hoe doet u dat? Zet uw navigatie (uiteraard geüpdatet en wel) aan en de maximale snelheid wordt getoond. Dit is een handige methode als u een stuk moeten rijden en de borden niet altijd nauwlettend in de gaten kunt houden.

Tarieven snelheidsboetes binnen- en buiten de bebouwde kom in 2017

De prijzen van de verkeersboetes binnen-en buiten de bebouwde kom verschillen van elkaar.

De maximum toegestane snelheid binnen de bebouwde kom is 50 kilometer per uur. Wanneer u 10 kilometer per uur harder rijdt, bedraagt de boete al €69. Dit is de boete die geldt bij een normale situatie. Bij werkzaamheden loopt de boete op tot €103 bij 10 kilometer per uur harder rijden.

Buiten de bebouwde kom is de maximum toegestane snelheid variabel, maar de snelheidsboete daarentegen niet. Wanneer 10 kilometer per uur te hard rijdt betaald u een boete van €60.

Bekijk hier een specifieker overzicht van de hoogte van de verkeersboetes in 2017 >

Top 3 duurste verkeersboetes van 2017

Of de tarieven nu worden verhoogd of verlaagd, verkeersboetes blijven gewoon duur. Onderstaand ziet u een overzicht van de duurste verkeersboetes in 2017.

  1. Passagiers die bij een tram of autobus willen in- of uitstappen daartoe geen gelegenheid geven: €370
  2. Bumperkleven: €280
  3. Als bestuurder tijdens het rijden een mobiele telefoon vast houden: €230
Alle nieuwsberichten