Veilig autorijden en het gebruik van uw smartphone

Veilig autorijden en het gebruik van uw smartphone

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 1 december 2016

Smartphones en verkeer zijn niet de beste combinatie. Door het gebruik van uw mobiele telefoon kunnen er  tijdens het rijden gevaarlijke situaties ontstaan.

Vooropgesteld staat dat u het beste uw mobiele telefoon tijdens uw autorit niet kan gebruiken. Toch zijn er een aantal handige apps die u van informatie kunnen voorzien zoals Google maps en flitsmeister. Raadpleeg deze apps voorafgaand uw rit!

Als u de verleiding toch niet kan weerstaan neem dan de volgende maatregelen om ongelukken te voorkomen.

Stel navigatie op smartphone van te voren in

Buiten het gebruik van social media wordt de mobiele telefoon in auto veel gebruikt als navigatie. Opzich een goede optie als u niet in het bezit bent van een los- of ingebouwd navigatiesysteem. Alleen kan u hierdoor wel worden afgeleid. Zorg er daarom voor dat u voorafgaand de rit heeft ingesteld.

Schakel uw geluid uit

Schakel, zodra u de auto in stapt, het geluid van uw telefoon uit. Op deze manier komt u minder in de verleiding om op uw smartphone te kijken. Blijft uw telefoon trillen door inkomende berichten en telefoontjes? Zet dan even de auto aan de kant om uw mobiel te controleren.

Handfree bellen met de "Drive Safely Keep Focused" App

Wilt u zich focussen op de weg, maar wel in contact blijven met uw smartphone? Maak dan gebruik van de  ‘Drive Safely Keep Focused’ app. Deze Android app  zorgt ervoor dat de belangrijkste functies worden uitgeschakeld tijdens uw autorit. Het gebruik van uw navigatie en het maken van een noodoproep is altijd mogelijk.

Zodra u de auto instapt is het niet meer mogelijk handheld te bellen, via social media berichten te ontvangen en te verzenden. De app schakelt zichzelf uit als u de auto verlaat.

Alle nieuwsberichten