Top 5 beste wintersportgebieden van Europa

Top 5 beste wintersportgebieden van Europa

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 2 februari 2016

Wintersportlanden zoals Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland zijn vanuit Nederland prima met de auto te bereiken! Met de auto rijdt u in maximaal 13 uur naar de mooiste wintersportbestemmingen van Europa.

Met de auto op wintersport

Europa beschikt over een grote diversiteit aan wintersportgebieden. Dat is maar goed ook, want iedereen heeft weer andere eisen. Zo is voor de één een kindvriendelijk gebied met veel blauwe pistes een pré en de ander hecht weer meer waarde aan een bruisende après-ski. Wij hebben de 5 beste Europese wintersportgebieden voor u geselecteerd:

Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental – Tirol

Dit het is grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk en één van de populairste skigebieden onder Nederlanders. Naast skiën en snowboarden kunt u hier ook terecht voor rodelen, langlaufen, paragliden, wandelen. Vanaf Utrecht is het met de auto circa 900 kilometer rijden.

Espace Killy – Savoie

De weinig gebruikte naam Espace Killy is de naam van skigebied bij Tignes en Val D’isère. Het skigebied staat bekend om haar hoogteverschil en een grote diversiteit aan pistes waarbij u sneeuwzeker bent. Vanaf Utrecht is het met de auto circa 1100 kilometer rijden.

Alpenarena Flims-Laax-Falera – Graubünden

e dorpen Flims en Falera vormen samen het skigebied Laax: één van de grootste aaneengesloten skigebieden met 220 kilometer aan pistes. Dit wintersportgebied is erg geliefd onder de avontuurlijke wintersporters vanwege de grote funparken en freeride-afdalingen. Vanaf Utrecht is het met de auto circa 900 kilometer rijden.

Les trois Vallées – Savoie

Les trois Vallées is het grootste skigebied ter wereld met meer dan 600 kilometer aan pistes. Het afwisselde skigebied verspreid over 10 verschillende dorpen heeft pistes voor elk niveau. Vanaf Utrecht is het met de auto circa 1100 kilometer rijden.

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun – Tirol

Het Oostenrijkse Ischgl en Zwitserse Samnaun vormen samen het meest moderne  skigebied van Europa: de Silvretta Arena. Silvretta Arena is een groot skigebied met moderne liften en bruisende apres-ski.  Vanaf Utrecht is het met de auto circa 900 kilometer rijden.
Alle nieuwsberichten