Op roadtrip door Frankrijk

Op roadtrip door Frankrijk

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 24 juni 2016

Gaat u deze zomer ook met de auto op vakantie, maar geen zin om op de Route du Soleil in de file te staan? Sla de Côte d’Azur dan dit jaar over en laat u verrassen door de schoonheid van andere Franse gebieden.

Langs de kust van Normandië & Bretagne

Normandië en Bretagne liggen aan de westkust van Frankrijk. Beide regio’s grenzen aan de Atlantische oceaan en is prachtig om met de auto doorheen te rijden.

Normandië staat bekend om de WOII, maar heeft veel meer te bieden dan alleen historie. Bezoek de kleurrijke tuinen van Monet of maak een wandeling door het charmante vissersstadje Honfleur.

Op de grens van Normandië en Bretagne ligt het wereldberoemde getijdeneiland Mont-Saint-Michel. Vroeger was dit Middeleeuws abdij alleen te bereiken bij laag water. Tegenwoordig kan je er te voet komen via een smalle brug.

Bretagne is ideaal om te fietsen door de redelijk vlakke kust. Verruil de auto eens een dagje voor de fiets. Geniet van de prachtige landschappen met mooie baaien en vissersdorpjes.

Ontdek de Loire-route met de auto

Deze mooie autoroute brengt u langs alle kastelen langs de rivier de Loire. Chateau de Blois, Royal Chateau d’Amboise en Chateau d’Angers zijn op deze route echt hoogtepunten. Vele bekende kunstenaars lieten zich inspireren door het indrukwekkende landschap.

Dit gebied beschikt ook over een aantal fijne wijnhuizen, wat ook zeker een bezoek waard is.

Met de huurauto door ‘Le Sud Ouest’

Route ‘Le Sud Ouest’ ligt in het zuidwesten van Frankrijk. In dit diverse gebied kunt u genieten van de brede stranden langs de Atlantische kust, van een heerlijk glaasje wijn in Bordeaux en de streek rondom de mooie stad Albi.

Heeft u nog tijd over? Rijd dan vooral nog even naar Lourdes: het grootste Katholieke bedevaartsoord in Frankrijk.

Alle nieuwsberichten