Rijden in Duitsland: Winterse tips en informatie

Rijden in Duitsland: Winterse tips en informatie

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 19 januari 2016
Gaat u deze winter op vakantie naar Duitsland? Zorg er dan voor dat uw auto winter-klaar is zodat u niet voor verrassingen komt te staan.  Sommige regels die in Duitsland gelden verschillen namelijk van Nederlandse wet- en regelgeving! Ga dus voorbereid op vakantie!

Maximale snelheid in Duitsland

Op de Duitse autoweg is er geen snelheidsbeperking tenzij er anders staat weergegeven. Er geldt wel een adviessnelheid van 130 kilometer per uur. In principe hoeft u zich hier niet aan te houden, alleen verzekeringstechnisch is dat niet altijd even handig. Vaak hanteren autoverzekeringen een maximale toegestane snelheid. Raadpleeg voordat u op reis gaat uw verzekeringspolis.
 

Winterbanden bij winterse omstandigheid

Winterbanden zijn bij winterse omstandigheden zoals ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder of gladheid door ijs- of rijpvorming, in Duitsland verplicht. Wanneer u wordt aangehouden zonder winterbanden op een verijsde of besneeuwde weg , betaalt u een boete van €80.

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn in sommige delen van Duitsland verplicht en dit wordt aangegeven met een verkeersbord. De maximum toegestane snelheid met het rijden van sneeuwkettingen is 50 k/u.

Spijkerbanden

Spijkerbanden zijn in Duitsland verboden. Pas 15 km voor de Oostenrijkse grens is het gebruik van spijkerbanden toegestaan.

Verbanddoos

Voor Duitse automobilisten is de aanwezigheid van een verbanddoos in de auto verplicht. Voor Nederlanders die in Duitsland rijden is een verbanddoos niet verplicht. Uiteraard is het wel altijd handig om er één bij de hand te hebben.
 
 
Alle nieuwsberichten