Op vakantie in Nederland!

Op vakantie in Nederland!

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 25 mei 2016

Het vakantiegeld is weer gestort, dus tijd om de vakantieplannen concreet te maken! Met vakantie denk je al snel aan witte stranden en warme zomerdagen. Maar niets is minder waar, want het blijkt dat Nederlanders steeds meer vakantie in eigen land vieren.

Zomervakantie in Nederland

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen kiezen in 2016 zo’n 100.000 extra mensen voor een zomervakantie in Nederland. Kamperen is nog steeds veruit het populairst onder de Nederlanders. Ook de vakantie doorbrengen op een bungalowpark behoort tot de favorieten.

5 Voordelen van een vakantie in eigen land

Wij snappen wel dat Nederlanders steeds vaker in eigen land op vakantie gaan. Er zijn namelijk genoeg prachtige dingen te bewonderen. Maar dat is niet het enige voordeel. Wij hebben nog 5 voordelen voor u op een rijtje gezet.  

1. Goedkoop

Tuurlijk, op vakantie gaan kost geld. Maar reken eens uit wat u bespaart op reiskosten als u in Nederland met de auto op vakantie gaat. Voor een vliegticket in het hoogseizoen naar een zonnig Europees oord betaal je al snel €200 - €250 per persoon.

2. Reistijd

Of u nou met de auto naar Zuid-Frankrijk rijdt of met het vliegtuig naar Griekenland gaat, reken maar op een dag reistijd. Het is toch heerlijk om binnen 3 uur op uw vakantiebestemming aan te komen?

3. Diversiteit van Nederland

Nederland heeft voor ieder wat wils. De natuurliefhebbers kunnen kanoën of roeien over de Vechtplassen of een bezoek brengen aan Drenthe. Ligt u liever op het strand dan kunt u naar één van de Waddeneilanden of Scheveningen. Gaat u liever op stedentrip? Bezoek dan één van de historische of moderne steden die Nederland rijk is.

4. Veilig en schoon

Nederland is over het algemeen veilig en schoon. Daarnaast beschikken we over goede wegen, hotels, musea en parken. Op je vakantie kunt u hier zonder al te veel risico gebruik van maken.

5. Geen taalbarrière

Natuurlijk heeft het ook zo z’n charme om je te bevinden tussen niet-Nederlands sprekende mensen. Maar hoe prettig is het om de gids zonder moeite te kunnen verstaan?

Alle nieuwsberichten