Nederlandse snelwegen de beste ter wereld!

Nederlandse snelwegen de beste ter wereld!

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 23 september 2016
Een Nederlander zou geen Nederlander zijn zonder geklaag. Vooral fileleed en wegwerkzaamheden scoort hoog in het lijstje ‘Ergernissen in het verkeer’. Maar is dit geklaag wel terecht?

Nederlandse snelwegen beoordeeld met gemiddeld een 7,5

Volgens de navigatie-app Waze (eigendom van Google) in ieder geval niet! De Nederlandse snelwegen zijn via deze app namelijk beoordeeld met gemiddeld een 7,5. Daarmee zijn onze snelwegen uitgeroepen tot de beste ter wereld!

Het gemiddelde eindcijfer van een 7,5 is gebaseerd op de volgende onderdelen: verkeer, veiligheid, extra diensten langs de weg (zoals tankstations en parkeerplaatsen) en de kwaliteit van de wegen. Zowel op veiligheid als op de kwaliteit van de wegen scoren we ruim een 9.

Snelwegennet is veilig en van goede kwaliteit

Tijdens het dagelijkse ritje naar uw werk kunt u de Nederlandse snelwegen niet betrappen op achterstallig onderhoud. Vaak is het onderhoud al uitgevoerd voordat er iets kapot is.

Er worden daarnaast nog meer veiligheidsmaatregelen genomen om onze wegen nog veiliger te maken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van ZOAB beton. Hierdoor blijft er geen water op het wegdek liggen en is het geluid verminderend.  

Fileleed

Wij horen u denken: ‘Fijn dat onze snelwegen goed worden beoordeeld, maar we staan nog steeds dagelijks in de file?

Natuurlijk zijn er nog genoeg punten voorbetering, zoals het inspelen op wegwerkzaamheden en verkeersongevallen. Want zeg nou zelf, in de file staan op een goed wegdek, maakt een file niet minder vervelend.

Alle nieuwsberichten