Mooie mountainbikeroutes voor de herfst!

Mooie mountainbikeroutes voor de herfst!

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 4 oktober 2016
Nederland beschikt over prachtige natuurgebieden die goed te bereiken zijn met de auto. Eerder dit jaar spraken we al met Marcel Kwant over de mooiste kano- en routes van Nederland. Marcel Kwant is boswachter bij Natuurmonumenten in de gebieden rondom Hilversum en Vinkenveen (Vechtplassen).

Marcel de mooiste mountainbikeroutes van Nederland geselecteerd. Ga er heerlijk op uit en geniet van dit kleurrijke jaargetijde.  

Route Veluwezoom – voor de fanatieke mountainbiker (±48 km)

De start van deze prachtige route begint bij het bezoekerscentrum Veluwezoom. Het is ook mogelijk om kortere stukken te fietsen, maar deze route is niet voor niets voor de fanatieke mountainbiker.

De route is erg afwisselend. Het ene moment fietst u door dichte bossen en het andere moment door een open, heuvelachtig landschap. Langs de route vindt u een monument uit de 2e wereldoorlog waar een bommenwerper neerstortte.  Onderweg kunt u echte Veluwebewoners tegenkomen zoals eekhoorntjes, wilde zwijnen of herten.

De route staat in de top 10 van meest populaire en leuke routes bij mountainbikers. Het is aan te raden om voorafgaand de tocht een vergunning te halen bij het bezoekerscentrum.

Route Voorsterbos – Voor de gemiddelde mountainbiker (±20 km)

De fietsroute door het Voorsterbos in Flevoland is een leuke, afwisselende en technische mountainbike route. De route bestaat voor 95% uit onverharde paden en is duidelijk gemarkeerd met routepaaltjes. De route start vanaf recreatiecentrum de Voorst in Kraggeburg.

U fietst door één van de oudste bossen in de provincie en staat op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Het is een moerasachtig bos met veel verschillende loof- en naaldbomen. Door al die verschillende bomen komen er minimaal 60 verschillende soorten vogels voor in het bos. In de herfst is het er heel mooi en vind je er wel honderden paddenstoelen. De meest bekende paddenstoel is de vliegenzwam met zijn rood met witte stippen.

Alle nieuwsberichten