Leuke activiteiten op het water!

Leuke activiteiten op het water!

088 - 9005555 Mail ons
maandag 18 april 2016

Het wordt steeds beter weer om lekker naar buiten te gaan! Veel Nederlandse natuurgebieden zijn zeer geschikt voor leuke buitenactiviteiten zoals wandelen, mountainbiken, roeien en kanoën. Nederland kent tal van routes waar u kunt genieten van de natuur en ook nog sportief bezig kan zijn!

Marcel Kwant is Boswachter bij Natuurmonumenten in de gebieden rondom Hilversum en Vinkenveen (Vechtplassen). Hij is verknocht aan het gebied rondom de Vechtplassen omdat het cultuurlandschap zich kenmerkt door plassen en land.

Hij is dé persoon om u tips te geven over de mooiste kano- en roeiroutes  van Nederland. Deze gebieden zijn goed met de auto te bereiken, dus ideaal voor een dagje weg!

Kortenhoefse Plassen

Kanoën op deze plek is wel heel bijzonder. De 10 kilometer lange route ligt dicht bij grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Hilversum, maar is toch muisstil. U vaart tussen de wuivende rietpluimen en velden van witte waterlelies, het is bijna sprookjesachtig.

Tijdens het varen geniet u van de tientallen bloemen die langs de oever staan. Onderweg zijn er voldoende aanlegplaatsen om uit te stappen. Geniet van de omgeving of van uw zelf meegebrachte picknick.

In de Kortenhoefse Plassen leven veel verschillende dieren. Als u geluk heeft ziet u  misschien de zeldzame purperreiger of een ree aan de waterkant. 

Giethoorn

Pak in het pittoreske dorp Giethoorn de kano en peddel over grote meren en kleurrijke slootjes. Eén van de hoogtepunten in natuurgebied de Wieden is een bezoek aan de uitkijktoren bij ’t Eiland. In dit gebied ziet u nog veel terug van de vroegere veenstreken voor turf.

U komt hier ook veel vogels tegen zoals de aalscholver, de blauwe reiger en misschien zelfs een zwarte stern. In het water zwemmen vissen en kikkers en langs de waterkant groeit watermunt. Als u goed uw best doet kunt u het  zelfs ruiken.

Alle nieuwsberichten