Hoe u veilig met uw auto de winter doorkomt!

Hoe u veilig met uw auto de winter doorkomt!

088 - 9005555 Mail ons
maandag 28 november 2016
Het weer kan een grote invloed hebben op de verkeersveiligheid. Dat zullen we waarschijnlijk deze winter ook weer gaan merken. De kans is groot dat we te maken krijgen met winterse wegen.

Bevroren weggedeelten, een laaghangende zon en mist: hoe komt u veilig de winter door? Lees hier de 5 tips!

#1 Winterbanden voor een goede grip op de weg

Winterbanden hebben een dikker profiel en zorgen daardoor voor een betere wegligging. Ook hebben winterbanden, in vergelijk tot zomerbanden, een kortere remweg. Kortom, winterbanden zijn geen overbodige luxe op gladde wegen.

#2 Remmen of optrekken op een gladde weg

Een beheerste rijstijl is van belang wanneer het glad is op de weg. Het kan u namelijk een enge slippartij besparen.

Als u wilt wegrijden op een gladde weg, probeer dan heel rustig de koppeling op te laten komen en gas te geven. Wanneer u tijdens de rit tot stilstand wilt komen, kunt u het beste uw gas helemaal los laten. Zo neem uw snelheid rustig af en hoeft u enkel bij te sturen. Probeer niet uw rem te gebruiken want dan is de kans groot dat u in de slip raakt.

#3 Kijk ver vooruit bij een laaghangende zon

Veel automobilisten zijn tijdens zonsop- en ondergang op de weg. De laag hangende zon kan in de winter gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Probeer zover mogelijk vooruit te blijven kijken en houd altijd een zonnebril gereed.

#4 Houd afstand bij neerslag of mist

Met neerslag of mist nemen de files in Nederland toe. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om voldoende afstand te houden op uw voorganger.

De vuistregel, in een normale verkeerssituatie, om de afstand op uw voorganger te bepalen is de 2-seconden-regel. U kijkt wanneer het voertuig voor u een bepaald punt passeert en de tijd wanneer u dat punt passeert. Daar moet 2 seconden tussen zitten (21, 22 ..). Bij neerslag of mist moet u er rekening mee houden dat deze tijd langer is.

Alle nieuwsberichten