Het file-probleem in Nederland

Het file-probleem in Nederland

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 30 december 2016
Dat het in de spits op de Nederlandse snelwegen druk is weten we natuurlijk allemaal. Wat we nog niet wisten is dat over 5 jaar het fileleed 2 keer zo groot gaat zijn. Als er geen ingrijpende maatregelen worden genomen rijden we over 5 jaar in de spits alleen nog maar stapvoets.

Beste snelwegen ter wereld, maar toch veel files

Jaarlijks wordt er in Nederland veel gedaan gesleuteld aan de snelwegen. Niet alleen voor het onderhoud, maar ook om het fileprobleem tegen te gaan.

Niet geheel onverdienstelijk, want halverwege dit jaar werden de Nederlandse snelwegen uitgeroepen als de beste ter wereld. Helaas zijn de files er niet minder om geworden.  

Kies een alternatieve route

De grootste problemen zijn er op de trajecten in de Randstad en rondom steden als Groningen, Leeuwarden, Zwolle en Eindhoven.

Wilt u uw reistijd op dit traject in de spits verminderen?  Stel dan op uw navigatiesysteem een alternatieve route in naar uw bestemming. Meestal is dit niet de kortste route, maar wel handig als u de file wilt vermijden.

Dé oplossing: deelauto concepten

De nieuwste trend op dit gebied zijn de deelauto concepten. Met een deelauto wordt er ingespeeld op de kortstondige behoefte aan mobiliteit zonder dat je zelf in het bezit bent van een auto. Door één auto te delen, wordt het voertuig effectiever ingezet. Het gebruik van deelauto’s kan misschien in de toekomst het fileleed verzachten.

Alle nieuwsberichten