Gratis parkeren in de stad

Gratis parkeren in de stad

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 18 februari 2016

De voorjaarsvakantie breekt weer aan! De kinderen zijn vrij van school dus tijd om er op uit te gaan! Vakantie activiteiten zijn meestal goed met de auto te bereiken, maar vaak gevestigd in het centrum van een stad.  Leuk, maar dat heeft één groot nadeel: parkeren!

Betaald parkeren in de binnenstad

In de grote steden van Nederland geldt betaald parkeren in de binnenstad. En flink ook, in de binnenstad van Amsterdam betaalt u tegenwoordig al €5 per uur. Gratis parkeren in grote steden kan vaak bij een Parkeer- en Reis voorziening (P+R) nabij het openbaar vervoer.

Wij hebben een aantal gratis parkeergelegen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht voor u op een rijtje gezet. Zo hoeft u niet meer te zoeken naar een betaalbare parkeerplek en kunt u genieten van een gezellig dagje uit met de kinderen!

Gratis parkeren in Amsterdam

  • Gratis parkeren kan bij parkeerterrein ‘Spinnerij’ (A9 – afslag Amstelveen): Neem metro 51 naar Amsterdam centrum;
  • Gratisparkeren kan ij parkeerterrein ‘Diemen-Zuid (A10 – afslag S112): Neem metro 53 richting Amsterdam centrum;
  • Buiten de Ring A10 worden er steeds meer blauwe parkeerzones ingevoerd waar u van maandag t/m zaterdag van 9:00 uur t/m 18:00 maximaal 2,5 uur kunt parkeren.

Gratis parkeren in Rotterdam

  • Gratis parkeren bij P+R Capelsebrug (A16 – afslag Capelle aan den IJssel): Vanaf metrostation Capelsebrug gaat er om de 3-5 een metro richting Rotterdam centrum;
  • Gratis parkeren bij P+R Hoogvliet (A15/E31 – afslag 17 Hoogvliet): Vanaf metrostation Hoogvliet gaat er om de 7-10 minuten een metro richting Rotterdam centrum.

Gratis parkeren in Den Haag

Gratis parkeren kan in Den Haag uitsluitend bij P+R Mariahoeve (A4/N14 – afslag Leidschendam Rijksweg 14): Vanaf station Den Haag Mariahoeve bent u met de trein binnen 10 minuten in Den Haag centrum.

Parkeren in Utrecht

Helaas kunt u nergens in de binnenstad van Utrecht gratis parkeren. Parkeren bij een P+R aan de rand van de stad is veruit de goedkoopste optie.
  • Parkeren bij P+R Westraven (A12 – afslag 16 of afslag 17):Parkeren en een ticket voorbus of tram (maximaal 5 personen) naar Utrecht centrum betaalt u€4,50.
  • Parkeren bij P+R Papendorp (A12 – afslag 16 Nieuwegein/Papendorp):Parkeren en een ticket voorbus (maximaal 5 personen) naar Utrecht centrum betaalt u€4,50.
Alle nieuwsberichten