Goedkoop verhuizen? Doe het zelf!

Goedkoop verhuizen? Doe het zelf!

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 2 maart 2016
Gaat u binnenkort verhuizen en u wilt de kosten een beetje beperken? Verhuis dan zelf! U spaart niet alleen geld uit, maar u kunt ook uw eigen tempo bepalen. Zelf verhuizen vergt alleen wel wat voorbereiding.

Voorbereiding bij verhuizen

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wanneer u besluit de verhuizing zelf te doen zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden: verhuisdozen, vrienden/familie voor de verhuizing, vervoer en het inpakken van de spullen.
Houdt er rekening mee dat bij een zelf verhuizing eventuele schade aan de spullen niet gedekt is. Raadpleeg voorafgaand de verhuizing uw verzekering en sluit, indien nodig, een extra verzekering af.

Verhuisbus huren en kosten

Voor de verhuizing heeft u waarschijnlijk een verhuisbus nodig. Er zijn veel aanbieders waar u een bus kunt huren. Het aanbod en de prijs kunnen erg variëren, dus het is altijd goed om te vergelijken.
Daarnaast is het ook handig om inzage te krijgen in eventuele bijkomende kosten. Welke verzekeringen zijn bij de prijs inbegrepen? Wat is de hoogte van de borg en het Eigen Risco? Zijn de brandstofkosten voor eigen rekening? Dit kan per aanbieder verschillen en van invloed zijn op de prijs.  

Verhuisdozen en materialen

Om de verhuizing soepel te laten verlopen kunt u gebruiken van verhuismaterialen. Als u zware spullen moet verplaatsen is een steekkar of traploper erg handig. Voor het verplaatsen van meubels kan een meubelplateau uitkomst bieden. Meestal  kunt u deze verhuisartikelen tegen een kleine betaling erbij huren.

Verhuishulp

Verhuizen kan een stressvolle bezigheid zijn: dozen inpakken, meubels (de)monteren, de verhuisbus inladen, dozen weer uitpakken etc. Er is in ieder geval genoeg te doen en hulp van vrienden/familie is daarom is altijd prettig! Zorg voor een goede planning voor een zo’n effectief mogelijke verhuizing!  
Alle nieuwsberichten