Gele praatpaal langs de weg verdwijnt!

Gele praatpaal langs de weg verdwijnt!

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 26 oktober 2016
Wie kent ze niet: de gele praatpaal langs de snelweg! Ze waren een lange tijd niet uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Maar daar lijkt nu echt een einde aan te komen.

Halverwege 2017 worden alle gele Nederlandse praatpalen langs de snelwegen weg gehaald.

Geschiedenis van de praatpaal

Voordat we definitief afscheid nemen van de gele praatpaal blikken we terug op hoe het allemaal is begonnen.

In 1955 werden de eerste telefoonpalen geplaatst op de Afsluitdijk. Automobiliteiten die pech onderweg hadden konden van deze service gebruik maken. De oproepen kwamen direct binnen bij de meldkamer van de ANWB.

De hedendaagse gele praatpalen maakte hun entree in 1960. De eerste 10 praatpalen werden tussen Rotterdam en Den Haag geplaatst. Sinds 1971 zijn ze in heel Nederland langs de kant van de weg te vinden.

Pechhulp in de toekomst

Vanaf de jaren ’90 nam het aantal telefoontjes via de gele praatpaal van gestrande automobilisten af. Dit heeft voornamelijk te maken met de komst van de mobiele telefoon.

De meeste automobilisten beschikken tegenwoordig over een mobiele telefoon. Het blijkt dat in geval van pech hier steeds vaker gebruik van wordt gemaakt. Hierdoor wordt de gele praatpaal op ten duur overbodig.

Pech met uw huurauto

Heeft u pech met een Europcar huurauto? Dan maakt u standaard gebruik van onze 24/7 gratis pechhulp in Europa. Raadpleeg onze contactpagina voor vragen over onze pechhulp of uw reservering.

 
Bron foto: NRC.nl archief
Alle nieuwsberichten