Europcar Autoverhuur en Thalys verlengen samenwerking voor duurzamere mobiliteit

Europcar Autoverhuur en Thalys verlengen samenwerking voor duurzamere mobiliteit

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 27 juli 2010
Europcar, Europees leider op het gebied van autoverhuur, en Thalys, de Europese hogesnelheidstrein met dagelijkse verbindingen tussen Frankrijk, België, Duitsland en Nederland, verlengen hun partnerschapsakkoord voor 3 jaar en ontwikkelen samen een breed scala aan aanbiedingen voor groene mobiliteitsoplossingen.
 
Europcar en Thalys hebben hun partnerschapsakkoord dat ze in 2005 hebben gesloten, verlengd om samen aanbiedingen op het mobiliteitsvlak te ontwikkelen. Vanaf 1 september a.s. zal het partnerschapsakkoord met name betrekking hebben op een selectie van voertuigen van de vloot ‘groene’ huurauto’s, waarvan de uitstoot niet groter is dan 120 gr CO2 per km.
 
Voor de Thalys-klanten komen er bijzonder gunstige tariefvoorwaarden. Per verhuurde auto wordt één euro geschonken aan de organisatie Climate Care, de Europese partner van Europcar. Europcar en Thalys delen een klimaatgerichte benadering van vervoer en bieden duurzamere alternatieven aan.
 
Door deze samenwerking met Thalys te verlengen, bieden wij onze klanten een volledige mobiliteitsoplossing om zo prettig mogelijk te reizen met zo min mogelijk nadelen voor het milieu.’, verklaart Esther van Koot, Commercieel Manager van Europcar Autoverhuur B.V.
We zijn blij dat we dit akkoord met Europcar kunnen verlengen. Elke Thalys-klant die van deze samenwerking gebruikmaakt, stelt een positief gebaar voor het milieu door ervoor te kiezen om met de trein, in combinatie met een groene huurauto, naar zijn bestemming te reizen’, verklaart Olivier Poitrenaud, CEO van Thalys International.
 
Over Europcar International
Europcar is Europees marktleider op het gebied van de verhuur van personen- en bestelauto’s. De vennootschap biedt haar diensten aan zakelijke en  particuliere klanten aan in heel Europa, Afrika en het Midden-Oosten, in Latijns-Amerika en in het gebied Azië/Stille Oceaan. De activiteiten van de franchisenemers niet meegerekend, heeft Europcar in 2009 meer dan 9,5 miljoen contracten geregistreerd; de onderneming telde in 2009 7.000 werknemers en had gemiddeld een vloot van meer dan 190.000 voertuigen. In september 2008 hebben Europcar en de Amerikaanse marktleider Enterprise Holdings een strategisch commercieel bondgenootschap gesloten om het grootste wereldwijd netwerk voor autoverhuur te creëren, met meer dan 1,2 miljoen voertuigen en 13.000 agentschappen wereldwijd. Europcar is in handen van de beleggingsmaatschappij Eurazeo.
Naast zijn positie van Europees marktleider is Europcar ook een pionier in zijn milieugerichte benadering van autoverhuur. In 2008 was Europcar de eerste onderneming die de World Travel Award in de wacht sleepte, een beloning voor de groenste onderneming in de transportsector (‘World's Leading Green Transport Solution Company’).
 
Over Thalys
Thalys is de rode hogesnelheidstrein die niet enkel Brussel met Parijs verbindt in 1u22, maar ook met Keulen en Amsterdam in 1u47 en 1u53. Sinds 13 december rijdt Thalys op al deze lijnen op hoge snelheid. Thalys is een product van de groepen SNCF, NMBS, DB AG en NS. Thalys is lid van Railteam, een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste Europese hogesnelheidsoperatoren; van de CER (Community of European Railway and Infrastucture Companies) en de UIC (Union Internationale des Chemins de Fer). Sinds mei 2008 zijn alle Thalys-treinen uitgerust met WiFi (dienst geleverd door 21Net en geactiveerd door Nokia Siemens Networks en Telenet). De complete renovatie zal eind 2010 worden afgerond; het is een combinatie van een nieuw design, het comfort van ergonomische stoelen en een nieuwe cateringservice. Het programma Thalys TheCard staat toe Miles te sparen en zo toegang te krijgen tot een scala van diensten. Deze kaart is toegankelijk voor alle reizigers op www.thalysthecard.com.
Alle nieuwsberichten