De Elfstedentocht per auto

De Elfstedentocht per auto

088 - 9005555 Mail ons
zaterdag 20 januari 2018
Elke winter is er weer dé vraag: Gaat er een Elfstedentocht plaatsvinden of niet? Na meer dan 20 jaar afwezigheid vindt menig Nederlander het wel weer eens tijd worden.

Voor de bijna 200 kilometer lange tocht zijn er wel uitzonderlijke omstandigheden nodig: minimaal 15 cm ijsdikte én de temperatuur moet onder het vriespunt zijn.

Of de tocht der tochten gaat plaatsvinden of niet, een bezoek aan de prachtige elf Friese steden is zeker de moeite waard. Dus stap de auto in en rijd naar Fryslân!

Start uw autorit in Leeuwarden

Uw Elfstedentocht door het hoge noorden kan niet anders beginnen dan in de provinciehoofstad Leeuwarden. Leeuwarden heeft een oude, historische binnenstad waar veel te beleven is. Niet voor niets hebben zij tot 2 keer toe de titel ‘Leukste winkelstraat van Nederland’ ontvangen.

Naast winkelen kunt u ook terecht voor de koninklijke route die het vorstelijk verleden van de stad kenmerkt. De Oranje-Nassau route voert u langs overblijfselen van de tijd dat Leeuwarden een hofstad was.

Rijd met de auto door naar Sneek

De 2e stad van de tocht is natuurlijk Sneek. Vooral in de zomer bekend van de Sneekweek waarbij alles draait om de watersport. Naast het Sneekermeer is er nog meer te doen, namelijk een bezoek brengen aan de historische binnenstad en de waterpoort.

Historische Friese steden bezoeken met de auto

Naast deze 2 grote steden zijn er nog 9 kleinere stadjes/plaatsjes die de tocht compleet maken. In IJlst en Sloten kunt u terecht voor de oude historische gebouwen/rijksmonumenten, voor ‘Het vrouwtje van Stavoren’ moet u natuurlijk in Stavoren zijn, voor kleine, authentieke Friese dorpjes moet u zeker een bezoek brengen aan Hindeloopen, Workum en Bolsward, voor de havens moet u in Harlingen zijn, voor het Kaatsen moet u naar Franeker en naar Dokkum om te winkelen.

Alle nieuwsberichten