Do's and don'ts met hitte in de auto!

Do's and don'ts met hitte in de auto!

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 21 juli 2016

Eindelijk! Daar zijn die heerlijke zomerse dagen waar we zo lang op hebben gewacht! Lekker met de auto naar het strand of het dichtstbijzijnde buitenbad.

Eén nadeel met dit warme weer is een extreem hete auto. Als het buiten 30 graden is, kan de temperatuur in de auto binnen 30 minuten oplopen tot wel 50 graden.

Hoe houdt u de auto koel met dit warme weer? Wij hebben de do’s en don’ts op een rijtje gezet.

Do’s om hitte in de auto te voorkomen

Verkoel uw auto zo efficiënt mogelijk: zet alle ramen tegen elkaar open en begin te rijden. De heerlijke rijwind biedt direct verkoeling!

Gebruik kleine zonneschermen in de auto: Voorkom hitte in de auto door kleine zonneschermen met reflecterende folie of zet uw auto in de schaduw.

Zorg voor de juiste bandenspanning: met warm weer zetten autobanden uit. Het is zeker aan te raden om dan uw bandenspanning te controleren.  Een hogere bandenspanning is op zich geen ramp, maar het zorgt voor verminderd rijcomfort.

Voor alle geluksvogels met een cabrio: zet het dak open, dan heeft u nergens meer last van.

Don’ts bij extreem warm weer

X Airco vol aan: dit is natuurlijk uw eerste instinct. U verbruikt alleen twee keer zoveel brandstof dan normaal. Best een prijzig briesje dus.

X Deuren tegen elkaar opzetten: dit is op zich een idee, maar niet heel effectief. Doordat de auto stilstaat zal er waarschijnlijk weinig verkoelende wind zijn.

X Kinderen of huisdieren alleen in de auto achterlaten: helaas gebeurt het nog  heel vaak dat kinderen of huisdieren alleen worden achtergelaten in een snikhete auto. Wanneer de een auto in de volle zon geparkeerd staat kan de temperatuur binnen 10 minuten 10 graden warmer zijn.

X Koud water over de auto heen gooien: misschien dat de auto hier wel van afkoelt, alleen erg best voor de auto is het niet. Als u de lak van uw auto mooi wilt houden, doe dit dan vooral niet.

 

Alle nieuwsberichten