Auto rijden tijdens de winters van vroeger en nu!

Auto rijden tijdens de winters van vroeger en nu!

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 28 december 2017
We hebben vandaag de dag veelal te maken met zachte winters weer. Vele winterse ongemakken zoals ingesneeuwde auto’s en sneeuwhopen op weg bleven uit. We hebben soms wel te maken gehad met bevroren ruiten en gladde wegen. 

Kerst 2015: warmste kerst ooit

De meest zachtste winter is tot nu toe kerst 2015. Deze kerst isde warmste kerst ooit sinds het begin van de metingen in 1901. Tijdens de feestdagen werd het rond de 12 á 14 graden in Nederland. Maar hebben we ook andere tijden gekend?

De winter van 1978 - 1979

Dat hebben we zeker! De winter van 1978 – 1979 gaat de boeken in als de meest on-Nederlandse winter ooit. Nederland was compleet ingesneeuwd door de zware sneeuwstormen op 30 december 1978, 2 januari 1979 en 14 februari 1979. Gedurende deze dagen was een ritje met de auto onmogelijk door metershoge bergen van opgeschoven sneeuw langs de weg!   

Tegenwoordig hebben wij vrij zachte winters waardoor we sinds 1979 niet meer te maken hebben gehad met metershoge sneeuwhopen.

Veilig met uw auto de winter door

In de loop der jaren is er op technologisch vlak veel vooruitgang geboekt om in de winter veilig de weg op te kunnen. Zo is het tegenwoordig veel aangenamer om in de auto te zitten, denk hierbij aan de comfort van een auto maar ook aan de temperatuurregelaar. De grootste innovatie zijn wel de winterbanden. Hierdoor ligt de auto beter op weg waardoor je meer grip hebt.

Wintervoordeel bij Europcar

Wilt u deze winter veilig de weg op? Maak dan nu nog gebruik van ons winteractie waarbij uw voordeel kan op lopen tot wel 20%! U heeft bij ons de mogelijkheid om uw huurauto compleet te maken met winterbanden. Let op! winterbanden zijn op basis van beschikbaarheid.

Bent u benieuwd naar ons winteraanbod? Bekijk dan ons wagenpark.

Alle nieuwsberichten