De verkeerveiligheid in Nederland is gedaald

De verkeerveiligheid in Nederland is gedaald

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 5 mei 2017
De verkeersveiligheid in Nederland is afgelopen jaren gedaald. Zo ook in 2016, blijkt uit onderzoek van het CBS. De jaarlijkse cijfers laten zien dat het aantal verkeersongelukken licht gestegen is ten opzichte van 2015.

Aantal verkeerdoden opnieuw toegenomen

In 2016 is het aantal dodelijke verkeerongevallen gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Afgelopen jaar zijn er 629 mensen omgekomen in het verkeer, terwijl dit er in 2015 nog 621 personen waren. De meeste slachtoffers waren bestuurders van een personenauto.

Leeftijd van de meeste verkeersslachtoffers

De twee groepen die het meest betrokken zijn bij dodelijke verkeersongelukken zijn jongeren van 18 tot 25 jaar en bestuurders van 75 jaar of ouder.

De meeste verkeersongevallen vonden plaats in  Drenthe en Zeeland tussen middernacht en 7:00 uur in de ochtend. In de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland zijn de minste slachtoffers gevallen. Dat is wel heel opvallend omdat juist in de randstad de meeste verkeersdrukte is. Zo is laatst Haarlem nog is uitgeroepen als de file-hoofstad van Nederland.

De grootste oorzaken bij auto ongelukken

Een verkeersongeval gebeurt niet zomaar. Het blijkt dat de meeste verkeersongelukken zijn veroorzaakt door het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden, rijden onder invloed en te hard rijden.

Vooral het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer is erg zorgelijk. Toch wordt de mobiele telefoon tijdens het rijden nog steeds regelmatig gebruikt. Wij geven u tips hoe u tijdens de autorit geen smartphone meer nodig heeft. Want voorkomen is beter dan genezen.

Alle nieuwsberichten