De racende reporter: De start van het nieuwe Formule 1 seizoen

De racende reporter: De start van het nieuwe Formule 1 seizoen

088 - 9005555 Mail ons
maandag 27 maart 2017
Het geluid van ronkende motoren, de geur van verbrand rubber en de aanblik van aerodynamisch bolides. Dit en meer zorgde gisteren voor een mooie seizoensstart van het Formule 1. Dit seizoen zal onze racende reporter u op de hoogte houden van alle Formule 1 ontwikkelingen.

De 1e race van Max Verstappen

De eerste race vindt traditioneel plaats in Melbourne op Albert Park. Liefhebbers in Nederland moesten dus vroeg eruit om de aftrap van het seizoen live te volgen.

De verhoudingen waren vanaf het begin al direct duidelijk. Ferrari liet, met de winst van Sebastian Vettel, zien dat ze momenteel de belangrijkste concurrent van Mercedes zijn.

Het Red Bull Racing team van Max Verstappen zal de komende tijd hard moeten werken om de aansluiting met de top te vinden.

Australië, Daniel Riccardo en Renault

De race in Australië betekende een thuiswedstrijd voor Daniel Riccardo. Hij rijdt net als Max Verstappen voor het team van Red Bull Racing dat gebruik maakt van Renault motoren. Voor de constructeurstitel bezetten zij momenteel een verdienstelijke derde plek. Met name Max wist weer het optimale uit zijn Renaultmotor te halen.

Grand Prix van China en Michael Schumacher

Op 9 april wordt in Shanghai de 2e race van dit seizoen gereden. Een circuit met lange rechte stukken en veel bochten waarin de teams van Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing zeker weer hun ei kwijt kunnen. Zij staan voor de uitdaging om op het 5,451 kilometer lange circuit het ronderecond (1:32:238) van Michael Schumacher te verslaan.

Formule 1 en de Renaults van Europcar

Wij zijn ook erg benieuwd naar de ontwikkelingen binnen de Formule 1. Autofabrikanten nemen de technieken uit de Formule 1 doorgaans over. Deze ontwikkeling is terug te zien in de ‘gewone’ auto en dus ook in ons wagenpark. We volgen deze sport daarom op de voet en zullen we regelmatig verslag aan u uitbrengen.

Alle nieuwsberichten