De racende reporter deel 7: Oostenrijk kleurt oranje

De racende reporter deel 7: Oostenrijk kleurt oranje

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 11 juli 2017
De Grand Prix van Oostenrijk is het thuiscircuit van Red Bull. Velen hopen op een beter resultaat dan in Baku van de Red Bull teams en specifiek Max Verstappen. Op de tribunes was dit goed zichtbaar met ruim 17.000 oranje gekleurde Verstappen fans. Hoewel Red Bull Racing wederom het podium weet te behalen zullen deze fans het circuit uiteindelijk toch met gemengde gevoelens verlaten.

Maakte Valtteri een jumpstart?

De start van een Grand Prix zorgt vrijwel standaard voor gespreksstof. Zo ook in Oostenrijk waar Bottas met zijn auto als een raket weg is. Vettel is er direct als de kippen bij om via de boardradio te melden dat hij de Fin verdenkt van het maken van een jumpstart . Na het bestuderen van de beelden en de data komt de organisatie echter tot de conclusie dat dit niet het geval is. Valtteri had wel een super snelle reactietijd en bracht zijn Mercedes al na 0,2 seconden na het uitgaan van de lampen in beweging. Binnen 4,6 seconden zat de coureur vervolgens al op 200km per uur.

Racecircuit of bowlingbaan

Bij het uitgaan van de startlampen valt direct op dat de auto van Max Verstappen blijft staan. Door technische problemen aan de koppeling komt de jonge coureur laat weg en valt direct meerdere plaatsen terug. Om toch veilig de eerste bochten door te komen besluit de Nederlander de eerste bocht ruim te nemen en zo voldoende ruimte te laten voor Fernando Alonso die naast hem zit. Helaas voor deze beide mannen besluit Kvyat juist (te) veel risico te nemen. Hij remt laat en schuift door tegen de wagen van Alonso. Alonso wordt vervolgens gedegradeerd tot passagier in zijn eigen auto en schuift vol door tegen Max Verstappen. Einde race voor beide coureurs.

Afgelopen jaar in Rusland zorgde een dergelijke actie van Kvyat er nog voor dat de coureur zijn stoeltje bij Red Bull Racing moest afstaan aan Max Verstappen. Het is nog onduidelijk of de actie van afgelopen weekend nog verdere gevolgen zal hebben voor de Rus.

Mercedes, Ferrari en Red Bull op het podium

De race is voor de onafhankelijke kijker verder redelijk saai tot vlak voor het einde. De laatste rondes strijden Bottas en Vettel om de eerste en tweede plek. Vlak daarachter is er een verbeten strijd tussen Riccardo en Hamilton om plaats drie en vier. Vettel weet de druk op Bottas nog aardig op te bouwen, maar krijgt het niet voor elkaar om een echte aanval in te zetten. Bottas haalt op deze manier zijn tweede Grand Prix zegen binnen. Om de derde en vierde plaats is het spannender. Hamilton weet tot vlak achter Riccardo te komen en zet een aanval in. Lewis lijkt Riccardo op snelheid te verschalken, maar Riccardo laat zien dat laat remmen op een gecontroleerde manier ook goed kan aflopen. Deze sterke actie van de Red Bull coureur bezorgt hem uiteindelijk de derde plaats, die hij uiteraard viert met een ‘shoey’.

Alle nieuwsberichten