De racende reporter deel 8: De oranje muur van Spa Francorchamps

De racende reporter deel 8: De oranje muur van Spa Francorchamps

088 - 9005555 Mail ons
maandag 28 augustus 2017
Hoewel het laatste weekend van augustus is, staan er toch lange files aan toeterende auto’s in België. Dit kan maar één ding betekenen: de vier weken zomerstop zijn voorbij! De coureurs zijn op en top gemotiveerd om te knallen in de tweede helft van het formule 1 seizoen. De vele vrachtwagens van de verschillende teams zijn neergestreken in België op het prachtige circuit van Spa Francorchamps. Niet alleen één van de mooiste circuits van het seizoen, maar met ruim 7 km in ieder geval de langste.

Je auto parkeren voor een oranje muur

Deze race wordt ook wel bestempeld als de thuisrace van Max Verstappen en dat hebben ze geweten in Spa. Begin juli kleurde Oostenrijk al oranje, nu gold dat ook voor België. Met naar schatting ruim 80.000 (oranje) fans voor Max waren dit Schumacher achtige taferelen voor dit circuit. De fans vormden een enorme oranje muur die omhoog kwam ieder keer als de auto van Max voorbij scheurde. Erg moe van het opstaan zijn de fans helaas niet geworden, want na 8 rondes viel Verstappen wederom uit met motorpech. Hij parkeerde zijn auto notabene voor de oranje tribune.

Harde en zachte autobanden

Bij Mercedes en Ferrari ging het een stuk beter. Hun topcoureurs vochten een verbeten strijd uit om de 1e en 2e plaats. Uiteindelijk kwam Lewis Hamilton als winnaar uit de strijd. Opvallend aan die overwinning is het verschil in gebruikte banden door beide coureurs. Lewis wist zijn voorsprong op Vettel al die tijd te behouden terwijl hij om een compound harder reed dan zijn rivaal. De banden van Sebastiaan Vettel bezorgde hem dus wel meer grip op de baan, maar geen hogere podiumklassering. De bandenkeuze bleek dit maal minder van belang dan tijdens de Grand Prix van Shanghai.

De auto’s van Force India clashes   

Het spreekwoordelijk grootste vuurwerk werd verzorgd door het team van Force India. Niet door het hoogwaardige racen van Sergio Pérez en Esteban Ocon, maar door het harde gevecht tussen beide teamgenoten. Tot twee maal toe duwde Pérez de auto van zijn teamgenoot de muur in, waarbij Ocon zelfs los kwam van de baan. Na de tweede keer resulteerde dat in een afgebroken voorvleugel aan de auto van Ocon en een geplofte achterband voor Pérez. Een goede puntenfinish werd zo op domme wijze uit handen gegeven.

De Grand Prix van Italië

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Italië al weer op het programma. Monza is het thuiscircuit van Ferrari en dus zijn alle ogen gericht op Sebastiaan Vettel. Zal hij de verwachtingen waar kunnen maken en hier zijn volgende overwinning binnenhalen? Lees hier volgende week alles over.

Alle nieuwsberichten