De racende reporter deel 5: autospektakel in Canada

De racende reporter deel 5: autospektakel in Canada

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 13 juni 2017
De GP van Canada beloofd een interessante race te worden. Hopelijk dit keer zonder autocrash zoals in Barcelona tijdens de vorige GP.
Tijdens de race in Canada moeten de coureurs in 70 rondes à 4,3 km ruim 305 km afleggen. Met lange rechte stukken en 14 bochten waarin inhalen goed mogelijk is, beloofd deze race doorgaans een interessante te worden.

Een wereldstart met autoschade en een autocrash

De lampen gaan uit, auto’s schieten weg en er gebeurt direct van alles. Max Verstappen maakt een wereldstart en komt van de 5e op de 2e plek terecht. Sebastian Vettel die een kapotte voorvleugel oploopt en terugzakt tot ver achterin het veld. Carlos Sainz die spint en in zijn crash de onfortuinlijke Felippe Massa meeneemt. Zo zijn er nog geen drie bochten gereden en springen de vonken er al direct vanaf. 

Geen podiumplaats voor Max Verstappen

Na de sterke start blijft Verstappen flink druk zetten bij Lewis Hamilton. Dit belooft een interessant gevecht te worden voor de rest van de race. Helaas slaat in ronde 10 het noodlot toe voor de jonge coureur. De auto laat de geest en Max moet de auto aan de kant zetten en zo zijn 2e plek opgeven. Aan de armgebaren is goed af te lezen dat de coureur van Red Bull Racing er flink de balen van heeft.

Mercedes één en twee, Renault op drie

Na het uitvallen van Max rijden de beide Mercedessen weer op één en twee. Ondanks een sterke comeback van Sebastian Vettel en het knappe verdedigen van de derde plek door Daniel Riccardo (die de race in 2014 nog won!) wordt het Lewis en Vallteri niet meer lastig gemaakt. Hamilton schrijft zo zijn derde Grand Prix overwinning van dit jaar op zijn naam. Het team van Mercedes pakt daarmee ook de eerste plek voor de constructeurstitel.

Regels in de autosport

Een opmerkelijke situatie tijdens de race is de dubbele tijdstraf voor Daniil Kvyat. Tijdens de opwarmronde komt de Rus niet van zijn plek. Volgens de regels moet een coureur in dat geval te starten vanuit de pitstraat. Daniil start echter gewoon vanaf zijn huidige positie wat hem komt te staan op een tijdstraf. Hij krijgt in eerste instantie een drive-through penalty. Een tijdstraf waarbij de coureur ‘langzaam’ door de pitstraat moet rijden. Nadat Kvyat deze heeft afgewerkt bedenken de stewards dat het toch een tijdstraf van 10 seconden moest zijn. Deze moet ook nog door Kvyat afgewerkt worden. Kvyat is ‘not amused’ en dat is begrijpelijk. Als hij beter geïnformeerd zou zijn had dit een hoop frustratie en tijdstraffen kunnen schelen.

Auto huren zonder onzekerheden bij Europcar

Ook bij Europcar streven we er naar dat u als klant goed bent geïnformeerd als u een auto huurt bij ons. Zo kunt u in onze huurvoorwaarden o.a. lezen waar de borg en eigen risico uit bestaat, welke documenten u verplicht moet tonen bij het ophalen van de auto en naar welke Europese landen u wel en niet mag rijden.

Alle nieuwsberichten