De racende reporter deel 4: Auto’s op achterstand in Sotsji en uit de bocht in Barcelona

De racende reporter deel 4: Auto’s op achterstand in Sotsji en uit de bocht in Barcelona

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 23 mei 2017

De afgelopen weken waren de auto’s van het formule 1 circus te bewonderen in het Russische Sotsji en Barcelona. Twee compleet verschillende races waarbij er weer veel te beleven was op het gebied van auto’s en verschillende situaties in het (race) verkeer.

Slaapverwekkend rondjes rijden in Sotsji

De GP van Sotsji werd door velen gezien als de saaiste race van het seizoen tot nu toe. Het krachtsverschil van de motoren van de verschillend teams is zo groot dat er een enorm gat zit tussen de auto’s in het voor- en achterveld. Voorin domineren de Mercedessen en Ferrari’s en ruim 50 seconden daarachter rijdt de rest. Alleen de Renaultmotoren van het Red Bull team rijden daar nog tussen in niemandsland. Max Verstappen finishte daardoor op 24 seconden van zijn voorligger en 26 seconden van zijn achteropkomende opponent. Max gaf zelf al aan dat hij daardoor tijdens de race voldoende tijd had om zijn tegenstanders op de schermen te volgen en stewards te wijzen op brokstokken op de baan.

Sebastian Vettel in Sotsji geen heer in het verkeer

Mercedes en Ferrari vochten ook nu weer om de eerste en tweede plek. Waar Valtteri Bottas knap naar zijn eerste Grand Prix zege ooit reed, toonde Sebastian Vettel zich nog van zijn slechte kant. Tijdens zijn strijd met Bottas kreeg hij het idee dat een andere coureur (Massa) hem onnodig ophield. Voor de Ferrari coureur is dit blijkbaar een grote ergernis in de auto. Hij liet dit duidelijk merken aan zijn concurrent van Williams door hem te trakteren op de middelvinger. Niet bepaald het voorbeeld van een heer in het verkeer.

Een autocrash met tranen en een lach in Barcelona

In Barcelona bleef het verschil tussen de verschillende teams groot. De auto’s van Mercedes en Ferrari eindigde met meer dan 70 seconden voorsprong op de rest van het veld. Ondanks deze situatie gebeurde er genoeg in Barcelona. Bocht één bleek al direct een gevaarlijk stukje weg. De auto’s van Verstappen, Räikkönen en Bottas reden tegelijkertijd door de eerste bocht waardoor er erg weinig bewegingsruimte was voor de coureurs. Volgens Bottas was dit zelfs te weinig, waardoor hij Räikkönen aantikte. De Ferrari schoof vervolgens door tegen de auto van Verstappen waardoor beide eruit lagen.

Dat een dergelijke crash kan gebeuren en hoort bij het racen weten de meeste fans. Een zeer jonge fan van Räikkönen kon zijn tranen echter niet bedwingen toen hij zag dat zijn idool niet meer verder kon. Kimi liet zich echter van zijn beste kant zien en nodigde de jonge fan en zijn moeder uit voor een meet en greet. Zo eindigde de dag voor de jonge fan toch nog met een grote glimlach op zijn gezicht.

Alonso finisht zijn Honda voor het eerst dit seizoen

Terug naar bocht één, waar ook nog twee andere coureurs met elkaar in aanvaring kwamen. Met een geweldige kwalificatie had Alonso een dag eerder laten zien nog steeds bij de top te horen. Hij mocht met zijn Honda vertrekken van plek 7. Een veel belovend begin eindigde al direct door een aanvaring met de Williams van Massa in bocht één. Hoewel Alonso wel verder kon rijden lukte het hem niet meer om terug te komen op plek 7 en eindigde hij uiteindelijk op de 12e plaats. Overigens wel zijn eerste finish dit seizoen.     

Alle nieuwsberichten