De racende reporter deel 3: Kort door de bocht in Bahrein

De racende reporter deel 3: Kort door de bocht in Bahrein

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 19 april 2017

Afgelopen weekend was de Grand Prix van Bahrein en dat hebben de formule 1 teams geweten. Met temperaturen van boven de 30 graden en veel zand, stof en wind werden de coureurs weer op een geheel andere wijze uitgedaagd dan een week eerder in het natte Shanghai. Terwijl de teams van Ferrari en Mercedes wederom een auto als 1e en 2e over de finish wisten te sturen, was er vooral veel te beleven in het veld daar achter.

Met je auto rechtdoor in de bocht

Verstappen kende in Bahrein weer een sterke start. Ondanks dat hij op het vuile gedeelte van de baan moest starten wist hij zijn bolide van de 6e naar de 4e plek te sturen. Daar wist Max ronden lang in het spoor van Mercedes te blijven. Mede door een strategische, snelle pitstop beloofde dit genoeg spanning voor de rest van de race en misschien wel weer een podiumplek voor Max. Niets bleek echter minder waar. Vrijwel direct na het verlaten van de pitstraat weigerden de remmen van de auto en schoot deze in de bocht rechtdoor tegen muur. Max bleef gelukkig ongedeerd, maar wist dat het klaar was en liet met een luide “GRRRR” via de boardradio zijn frustratie blijken.

Geef invoegend verkeer de ruimte

Geef invoegend verkeer de ruimte, dat is wat Carlos Sainz gedacht moet hebben toen hij de pitstraat verliet. Dat je echter altijd moet blijven opletten en moet anticiperen op de rest van het verkeer bleek direct in de eerste bocht. Terwijl Sainz de pits uit kwam, reed Lance Stroll hem voorbij en stuurde in voor de eerste bocht. Dat er geen rekening gehouden werd met elkaar bleek wel uit het feit dat Carlos zijn auto parkeerde in de zijkant van die van Lance. Gevolg was dat beide coureurs uit de race waren.

Boete voor langzaam rijdend verkeer

We blijven nog even bij de pitstraat, want daar hadden ook Hamilton en Riccardo het aan de stok. Hamilton ging vrijwel direct achter zijn teamgenoot (Bottas) aan om een pitstop te maken. Nu staan pit crews er om bekend waanzinnig snel banden te kunnen verwisselen, maar zelfs dit was voor hen te gek. Hamilton moest nog even geduld hebben en reed daarom zeer langzaam door de pitstraat. Hierdoor werd Riccardo (die daar direct achter zat) enorm opgehouden.

Dat je in het verkeer niet alleen een boete voor te hard rijden kunt krijgen, maar ook voor te langzaam rijden bleek ook hier. Hamilton werd bestraft met een tijdstraf van 5 seconden.

Meivakantie met voordelige huurauto’s en leuke uitjes

De volgende Grand Prix staat pas gepland op 30 april in Sotsji (Rusland). Dat betekent geen formule 1 in het eerste weekend van de meivakantie en dus extra tijd voor leuke uitjes. Geniet dus van het vrije weekend en tour door heel Nederland. Nog op zoek naar (vervangend) vervoer? Momenteel zijn er weer leuke aanbiedingen, dus genoeg mogelijkheden om voordelig in een huurauto te rijden.

Alle nieuwsberichten