De racende reporter deel 2: De Grand Prix in Shanghai

De racende reporter deel 2: De Grand Prix in Shanghai

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 12 april 2017
Veranderende weersomstandigheden, snelle bandenwissels, vijf uitvallers, een miraculeuze Max Verstappen in zijn Renault en een zegevierende Lewis Hamilton. De Grand Prix van Shanghai was een waar spektakelstuk om naar te kijken. En ook van dit weekend doet onze racende reporter hiervan verslag!

Max Verstappen miraculeus in zijn Renault

Na een dramatische kwalificatie moest Max Verstappen de race vanaf plek 16 starten. Dat hij echter goed overweg kan met de natte weersomstandigheden bleek ook nu weer. Als een duveltje uit een doosje reed Max vanaf de start naar de 7e plaats om vervolgens verder op te klimmen. Na spannende laatste rondes kwam hij als derde over de finishlijn en pakte daarmee zijn eerste podiumplek van dit seizoen.

Mercedes behaalt eerste Grand Prix overwinning

Hoewel Verstappen een prachtige derde plek wist binnen te halen, eindigde hij wel ruim 45 seconden achter de nummer 1. Lewis Hamilton, die met zijn Mercedes van pole position mocht starten, wist deze plek ook vast te houden en zo zijn eerste Grand Prix overwinning van dit seizoen binnen te halen.

De impact van verschillende type banden voor een auto

Er viel dit weekend veel regen op het circuit van Shanghai. Vanwege het natte circuit kozen vrijwel alle coureurs er daarom voor om van start te gaan op regenbanden.  Alleen Carlos Sainz vertrok op droogweerbanden. De invloed van verschillende type banden werd direct goed zichtbaar. Sainz had bij de start amper grip en viel nog voor de eerste bocht terug van de 11e naar de laatste plaats. De baan droogde echter snel op en mede doordat hij geen pitstop nodig had om regenbanden te wisselen voor droogweerbanden eindigde Carlos op een mooie 7e plaats.

Winterbanden en vele extra services bij Europcar

Bij Europcar vinden wij het ook belangrijk dat u op de juiste banden rijdt. Huurt u een auto om naar een winterse bestemming te gaan dan zijn winterbanden of all season banden geen overbodige luxe (in sommige landen zelfs verplicht). Winterbanden voor een huurauto zijn één van de vele extra services die Europcar een klant biedt.

Alle nieuwsberichten