De meest gestelde vragen aan Europcar!

De meest gestelde vragen aan Europcar!

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 24 februari 2016

U gaat verhuizen of op vakantie en u heeft een huurauto nodig, en dan? Er zijn een hoop vragen die u tijdens het oriëntatieproces kunnen bezighouden. Kosten voor een huurauto, borg en de minimale huurleeftijd verschilt per aanbieder en kan daarom voor onduidelijkheid zorgen.

Wij hebben de 5 meest gestelde vragen voor uw op een rijtje gezet.

Zijn er andere vragen die u bezig houden? Op onze FAQ pagina kunt u alle veelgestelde vragen terugvinden.

Wat zijn de kosten om een aantal dagen een auto te huren?

Om een goede indicatie te krijgen van de totale kosten van autohuur, adviseren wij u gebruik te maken van onze online reserveringsmodule. Ook kunt u de exacte kosten laten berekenen via ons Call Center via telefoonnummer +31 (0)88 - 900 55 55 of bij één van onze Europcar vestigingen.

Hoe oud moet u minimaal zijn om een auto te mogen huren?

Bij Europcar kunt u op stadsvestigingen al een auto huren als u 19 jaar bent. Wel dient u minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. De volgende personenauto categorieën kunt u huren als u onder de 21 jaar bent: MCMN, MCMR, ECMR, ECAR, EWMR, CDMR, ECMD, CCAR, CWMR, CDMD, CZAH.

Voor luchthavenvestigingen dient u minimaal 21 jaar oud te zijn. Vanaf de grote huurauto categorie dient de huurder minimaal 25 jaar oud te zijn.

Wel moet u er rekening mee houden dat wanneer u onder de 21 jaar bent, de bedragen voor het Eigen Risico en de bijbehorende premies om het Eigen Risico te kunnen verlagen worden verdubbeld.

Dient u borg te betalen bij het huren van een huurauto?

Op de huur van een voertuig is een waarborgsom van toepassing. De borg kan worden verlaagd door het Eigen Risico te verlagen.

De hoogte van de borg is afhankelijk van het gehuurde voertuig. Voor personenauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 275,00. Voor bestelauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 300,00.
Voor vrachtauto’s tot en met klasse T3OK bedraagt de minimale waarborgsom € 750,00.

De borg dient op de vestiging te worden voldaan, dit geldt ook voor reserveringen die online of via het Call Center zijn gemaakt. Bij luchthavenvestigingen dient de borg met een creditcard te worden afgewikkeld. De waarborgsom kunt u, afhankelijk van de autoklasse, op de volgende manier voldoen:
• Kleine auto klasse; contant, pin of Credit Card.
• Middel grote auto klasse; pin of Credit Card.
• Grote auto klasse; pin en Credit Card of 2x Credit Card.
• Personenbus (9 pers.); contant, pin of Credit Card.
• Bestelauto; contant, pin of Credit Card.
• Vrachtauto; Credit Card.

Kan ik een auto huren met een trekhaak?

Ja, dat kan op aanvraag. We hebben een beperkt aantal personen- en bestelauto’s in de Nederlandse vloot met een trekhaak. Huurauto’s met trekhaak dient u te reserveren via ons Call Center in Nederland via telefoonnummer +31 (0)88 - 900 55 55 of bij één van onze Nederlandse Europcar vestigingen.

Mag ik met mijn Europcar huurauto naar het buitenland rijden?

Het is toegestaan om met een huurauto van Europcar vanuit Nederland te rijden naar Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje  (met uitzondering van Ceuta en Millila), Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
U dient bij de vestiging waar u de auto ophaalt te vermelden dat u naar het buitenland rijdt.
Alle nieuwsberichten