De belangrijkste verkeersregels in Frankrijk

De belangrijkste verkeersregels in Frankrijk

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 9 februari 2017

Frankrijk staat bekend om haar aaneengesloten skigebieden en een bruisende après-ski. Mede daardoor blijft Frankrijk nog steeds één van de populairste wintersportlanden onder Nederlanders.

Auto huren voor uw wintersport

Gaat u dit jaar ook weer met de auto op wintersport? Dan wilt u natuurlijk wel comfortabel en veilig naar uw wintersportbestemming rijden. Wij kunnen u daarmee helpen!

Voor een comfortabele rit kunt u verwijzen wij u door naar ons wagenpark. Wij hebben een groot aanbod in ruime auto’s die uitermate geschikt zijn voor een rit naar een wintersportbestemming.

En voor een veilige reis hebben we een kleine opfriscursus voor u! Bekijk onderstaand de belangrijkste verkeersregels die gelden in Frankrijk!

Veilig rijden in Frankrijk

In Frankrijk wordt er een streng beleid gehanteerd met betrekking tot veilig autorijden. Een bestuurder  moet namelijk altijd direct in staat zijn om handelingen uit te voeren die nodig om zijn om veilig te kunnen rijden. Dit houdt concreet het volgende in: Het eten of drinken van iets achter het stuur of het aanbrengen van make-up tijdens het rijden kan al leiden tot een boete.

Handfree bellen

Volgens de Franse overheid is ook het gebruik van de mobiele telefoon niet bevorderlijk voor veilig rijgedrag. Hier wordt daarom ook streng op gecontroleerd.

Alleen het vasthouden van de mobiele telefoon als bestuurder is in Frankrijk al verboden. Het bellen met oordopjes of een hooftelefoon of het luisteren van muziek is ook niet toegestaan. Dit geldt overigens voor de hele autorit. Oók voor een rood stoplicht en in de file!

Het is alleen toegestaan om handfree te bellen via een carkit. Wel kunt u alsnog een boete krijgen als u merkbaar wordt afgeleid door het telefoongesprek.  

Beleid winterbanden en sneeuwkettingen in Frankrijk

Winterbanden onder uw auto zijn alleen verplicht wanneer dit met een verkeerbord wordt weergegeven.

Dit geldt ook voor sneeuwkettingen. De melding wordt aangeduid met een blauw bord  waarop een autoband met sneeuwketting staat. Als er onder het verkeersbord te tekst ‘pneus à neige admis’ staat mogen er winterbanden worden gebruikt in plaats van sneeuwkettingen.

Alle nieuwsberichten