Besparen op benzinekosten? Tank in het buitenland!

Besparen op benzinekosten? Tank in het buitenland!

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 24 februari 2017
Benzine is nu eenmaal duur en kan aardig drukken op uw maandelijkse budget. De benzineprijs wordt voornamelijk bepaald door accijns vanuit de Nederlandse overheid én de prijs van ruwe olie. Daarom kan het goedkoper zijn om bij onze buren te tanken. Actiecode.nl zocht het uit en wij delen met u de bevindingen.

Goedkoop tanken in het België of Duitsland

In 2012 bereikte de benzineprijzen in Nederland een recordhoogte. Toentertijd was de adviesprijs aan de pomp €1,887. Gelukkig zijn de prijzen 5 jaar later weer wat gezakt. Tegenwoordig betaalt u gemiddeld €1,689 voor één liter Euro 95.

Tanken in België of Duitsland is een stuk goedkoper. In België betaalt u voor dezelfde benzine gemiddeld €1,465 per liter. In Duitsland betaalt u  per liter €1,389 Euro 95.

Wanneer loont het om in het buitenland te tanken?

Nederlanders die woonachtig zijn langs de grens profiteren het meest van een tankbeurt in het buitenland. Maar loont het ook als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont?

Volgens de analyse van Actiecode.nl bent u tot 51 kilometer omrijden (102km totaal) nog steeds goedkoper uit. Door de hoogte van de Duitse benzineprijs loont het om tot 68,5 kilometer (137 km totaal) om te rijden.

Bereken of u voordeliger uit bent

Wilt u weten of het voor u ook voordeliger is om naar Duitsland of België te rijden voor een tankbeurt? Reken het uit met de onderstaande formule:

 ((€Benzineprijs NL – €Benzineprijs BE)*55) – ((Km tot grens / Gem. verbruik)*€BE) = € Besparing

Bron: www.actiecode.nl
Alle nieuwsberichten