Autoverhuuractiviteiten van Kroymans definitief overgenomen door Europcar

Autoverhuuractiviteiten van Kroymans definitief overgenomen door Europcar

088 - 9005555 Mail ons
maandag 9 februari 2009

Per 2 februari 2009 heeft Europcar Autoverhuur de autoverhuurlabels National Car Rental en Alamo in Nederland overgenomen van Kroymans Corporation.


De eerder aangekondigde voorgenomen overname door Europcar Autoverhuur van de autoverhuurlabels National Car Rental en Alamo van Kroymans Corporation is volgens planning afgerond. Met de overname van de autoverhuurlabels National Car Rental en Alamo versterkt Europcar haar marktpositie in Nederland, waarbij klanten van meer voordelen kunnen genieten zoals een groter netwerk en een uitgebreider wagenpark. Er kan hierdoor beter ingespeeld worden op de wensen van de klant en kan er sneller worden geleverd. Daarnaast kunnen klanten van National en Alamo gebruik maken van het milieuvriendelijke autoverhuurlabel, GoforGreen en een zeer uitgebreid assortiment op het gebied van bestel- en vrachtauto’s.

De backoffice activiteiten van National Car Rental en Alamo zullen zoveel mogelijk worden geïntegreerd binnen Europcar Autoverhuur B.V, waarbij de merknamen apart blijven bestaan. Bestelwagens zullen onder het label Europcar op de markt worden gezet en de milieuvriendelijke voertuigen zullen worden aangeboden via het GoforGreen label.

In de overeenkomst tussen Europcar Autoverhuur en Kroymans Corporation zijn ook afspraken gemaakt over onderlinge samenwerking met betrekking tot onder andere levering van voertuigen en inzet van huurauto’s. De afspraken passen binnen de strategische heroriëntatie van Kroymans Corporation, waarin het leveren van importmerken en autoleasing een centrale plaats innemen.

Europcar Autoverhuur is een franchisenemer van Europcar International, de grootste autoverhuurder van Europa. Europcar heeft 46 eigen vestigingen. Europcar verhuurt personen-, bestel- en vrachtauto’s aan consumenten en bedrijven. Europcar is winnaar van de World Travel Award Trophy en de Business Traveler Award en trotse bezitter van de BOVAG 5-sterren kwalificatie.

Alle nieuwsberichten