Autohuur nu interessant tot wel 8.000 km per jaar

Autohuur nu interessant tot wel 8.000 km per jaar

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 13 juni 2008

Door stijgende kosten autobezit is autohuur nu interessant tot wel 8.000 km per jaar.

Het aantal kilometers per jaar waarbij het aantrekkelijker is om een auto te huren in plaats te bezitten is de afgelopen vijf jaar fors gestegen. Het is dus voor meer mensen interessant geworden om te huren, zo becijferde BOVAG Verhuurbedrijven.

Het is een vooroordeel dat het huren van een auto alleen interessant is voor mensen die heel weinig kilometers per jaar rijden. Wie anno 2008 minder dan 8.000 kilometer per jaar rijdt, en dat is grofweg zo’n 20 procent van de automobilisten, doet zijn portemonnee een plezier door waar nodig een auto te huren in plaats van er een te kopen. In 2002 lag dat omslagpunt nog bij 7.000 kilometer per jaar. Het hogere omslagpunt is toe te schrijven aan de sterk stijgende kosten van autobezit.
Een automobilist die bijvoorbeeld 5.000 km per jaar rijdt, houdt tegenwoordig gemiddeld bijna duizend euro in zijn portemonnee, als hij huurt in plaats van koopt.

Robert van Almkerk, van BOVAG Verhuurbedrijven: ‘Een auto huren is voor veel meer mensen een optie, dan algemeen wordt aangenomen. Daar komt bij: wie huurt, is flexibel. Je huurt op maat. Voor een korte rit in je eentje huur je een compacte auto. Als je op vakantie gaat met het gezin, huur je een grote stationwagon en als je moet verhuizen of klussen een bestelwagen. En wil je een keer met wapperende haren langs de boulevard rijden, dan huur je een kekke cabriolet.’
Omdat bij BOVAG zo’n 650 verhuurbedrijven zijn aangesloten en die bedrijven goed over het land zijn verdeeld, kun je in bijna elke woonplaats wel een auto huren. Van Almkerk: ‘Daar komt bij dat als je een auto huurt, dat altijd een recent exemplaar is. Met een huurauto rijd je dus per definitie in een jonge auto die aan de laatste milieu- en veiligheidseisen voldoet.’

BOVAG-autoverhuurbedrijven zijn gemakkelijk te vinden via www.bovag.nl.

Alle nieuwsberichten