Thomas Voeckler (Team Europcar) wint 4e etappe Parijs-Nice!

Thomas Voeckler (Team Europcar) wint 4e etappe Parijs-Nice!

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 10 maart 2011

Thomas Voeckler heeft de vierde etappe van Paris-Nice op zijn naam geschreven. De Franse kampioen van Europcar was, na een monstervlucht van 184 kilometer, de snelste van een kopgroep van vier renners.
De vierde etappe van Parijs-Nice ging over 191 kilometer van Crêches-sur-Saône naar Belleville. Onderweg kregen de renners zeven hellingen te verteren. Vacansoleil-DCM renner Thomas De Gendt begon de rit als tweede in het algemeen klassement op twee seconden van leider Matthew Goss. De 24-jarige De Gendt trok na een half uur koers met Thomas Voeckler (Europcar), Rémi Pauriol (Cofidis), Francis de Greef (Omega Pharma-Lotto) en Rémy di Gregorio (Astana) ten aanval en in een lange vlucht won DE Gendt beide tussensprints. Zo haalde de man uit Semmerzake zes seconden terug op de leider. Dankzij beulswerk van vooral Thams de Gendt en Thomas Voeckler wisten vier van de vijf vluchters 13 seconden voor te blijven op het peloton.

De 24-jarige Belg van Vacansoleil-DCM neemt de leiding in het algemeen klassement weer over van Matthew Goss (HTC-Columbia) . Thomas Voeckler staat op tien seconden tweede. Rémi Pauriol (Française des Jeux) kijkt tegen een achterstand van zestien seconden aan. Matthew Goss zakt naar de vierde plaats.

Parijs-Nice is een meerdaagse wielerwedstrijd, die sinds 1933 in het voorjaar gereden wordt. Het is de eerste belangrijke etappewedstrijd van het voorseizoen. en wordt vaak gezien als voorbereiding op de voorjaarsklassiekers. Het is een wedstrijd waar zowel typische specialisten van het klassieke werk als ronderenners als Eddy Merckx, Joop Zoetemelk en Laurent Jalabert zich lieten zien door drie of meer keer te winnen.

 

Alle nieuwsberichten