De 6 struikelblokken bij het huren van een auto

De 6 struikelblokken bij het huren van een auto

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 4 april 2018
Borg betalen bij het afhalen van uw auto of een hoger risico betalen vanwege uw leeftijd? Over deze thema’s ontstaat soms onduidelijkheid tijdens het huren van een auto. Wij hebben een paar knelpunten op een rij gezet waar u als klant tegenaan kan lopen.

Kwaliteit van de auto

Wanneer u een auto huurt, kunt u soms twijfelen aan de kwaliteit van de auto. Een kwalitatief goede huurauto is de herkennen aan de BOVAG 5 sterren kwalificatie. Een huurauto met een BOVAG 5 sterren kwalificatie voldoet aan de hoogste kwaliteits- en service eisen.

Terugbrengen na sluitingstijd

Het is logisch dat u niet altijd in staat bent om de huurauto binnen de openingstijden terug te brengen. Het is daarom handig om na te gaan of het verhuurbedrijf flexibel is met het retourneren van uw huurauto na sluitingstijd.

Terugbrengen op een ander filiaal

Tijdens een verhuizing of een enkele reis naar een andere stad kan het vervelend zijn om uw gehuurde personenauto terug te brengen naar de vestiging waar u aanvankelijk heeft geboekt. Met een one way service stelt het verhuurbedrijf u in de gelegenheid om uw huurauto te retourneren bij een andere vestiging.

Eigen Risico

Bij het huren van een huurauto geldt standaard een Eigen Risico, dit betekent dat u in geval van schade een deel van de schade voor eigen rekening neemt. Het Eigen Risico, dat bij de borg zit inbegrepen, wordt bepaald door de klasse van uw gehuurde voertuig, uw leeftijd en de soort schade.

Bij veel autoverhuurders is het mogelijk om uw Eigen Risico te verlagen middels een premie.

Let op! De regeling omtrent Eigen Risico kan per verhuurder verschillen.

Borg

Er is op elke huurauto een borg van toepassing. Bij Europcar is de hoogte van de borg afhankelijk van het aantal huurdagen in combinatie met de dagprijs, de tank van uw auto, het Eigen Risico en de huur van extra artikelen, accessoires, verzekeringspremies en extra bedragen. Hierdoor gelden er voor verschillende soorten auto’s verschillende borgsommen. Zo betaalt u voor een personenauto een lagere borgsom dan voor een bestel- of vrachtauto.

De kosten van een volle tank zijn bij uw borg inbegrepen. Mocht u uw auto terugbrengen met een lege tank, dan zullen de kosten voor het vol tanken van de auto worden verrekend met uw borg. Daarom is het altijd verstandig om uw huurauto met een volle tank weer in te leveren.

Zodra u een schadevrije en volgetankte huurauto bij een Europcar vestigingen inlevert, zult u uw volledige borg terug ontvangen.

Let op! De regeling omtrent Borg kan per verhuurder verschillen. Bekijk hier de voorwaarden van Europcar >

Verzekeringen

De verzekeringen die u standaard bij de huur zijn inbegrepen kunnen per aanbieder verschillen. Bij Europcar heeft uw huurauto standaard een Wettelijke Aansprakelijkheid-verzekering. Deze WA-verzekering zit bij uw huurtarief inbegrepen en beschermt u tegen de schade die derden aan uw huurauto veroorzaken. Daarnaast ontvangt u bij uw huurauto nu tijdelijk een gratis Inzittendenverzekering. Deze verzekering stelt alle inzittenden schadeloos bij het oplopen van letsel tijdens een ongeval.

Mocht u bij het maken van een reservering tegen andere struikelblokken aanlopen, kunt u voor meer informatie contact opnemen met ons Call Center via telefoonnummer 088-900 55 55 of met één van onze Europcar vestigingen.

*Onder bovenhoofdse schade wordt verstaan: schade van de verhuurder veroorzaakt door aanrijding met het deel van het voertuig dat zich op een hoogte van meer dan 1.90 meter boven de grond bevindt of door aanrijding met op het voertuig bevestigde zaken die zich op meer dan 1.90 meter boven de grond bevinden.
 

Alle nieuwsberichten