5 tips om winterpech te voorkomen!

5 tips om winterpech te voorkomen!

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 7 januari 2015

De winter kent een hoop ongemakken zoals vastgevroren sloten of een accu die u in de steek laat! Niets is vervelender om in de kou te ploeteren met een autodeur die niet open gaat of een vastgevroren handrem.

Maak het uzelf comfortabel met een huurauto van Europcar. Onze auto’s zijn helemaal winterklaar zodat u veilig de weg op kan!

Er zijn zelf ook een aantal dingen die u kunt doen om winterpech te voorkomen:

1. Zet de auto niet op de handrem

We denken er niet eens meer over na als we de auto op de handrem zetten. Maar deze gewoonte kan u in de winter problemen opleveren! Zorg ervoor dat u in de winter uw auto in een versnelling zet of als u een automaat rijdt in de P stand. Zit de handrem toch vast? Probeer deze dan nog iets aan te trekken. Vaak breekt het ijs en is de handrem vervolgens weer los te krijgen.

2. Voorkom vastgevroren sloten

Wanneer het slot is dichtgevroren kunt u een vocht verdrijvend middel gebruiken, een föhn of een zakje warm water. Pas op met water! Als er water in het slot loopt is de kans later op bevriezingen veel groter!

3. Vermijd korte ritten voor uw accu

Eén van de meeste voorkomende problemen tijdens de winter is een kapotte accu. Vermijd daarom korte ritten, deze zijn zeer belastend voor de accu. Rijdt u in een auto van Europcar en u heeft pech? Bel dan 088-900550 voor pechhulp (7 dagen per week bereikbaar). Deze dienst is voor pech in zowel binnen- als buitenland.

4. Rijd met winterbanden (ja, ook in Nederland)

In Nederland is het niet verplicht om met winterbanden te rijden, maar wanneer het goed koud wordt is het zeker aan te raden! Winterbanden zijn gemaakt van ander rubber als een zomerband. Het rubber van een winterband blijft zacht bij lage tempraturen, waardoor zij een veel kortere remweg hebben.

5. Gebruik een speciale deken of een stuk karton voor bevroren ruiten

Wie kent het niet? In de vroege, koude ochtend uw autoruiten krabben! Probeer uw ruiten niet te ontdooien met warm water, want dan kan deze barsten. Om bevroren ruiten te voorkomen kunt u gebruik maken van een speciale deken of een stuk karton.
 

Alle nieuwsberichten