5 bespaartips voor het huren van een auto!

5 bespaartips voor het huren van een auto!

088 - 9005555 Mail ons
maandag 19 februari 2018

Wilt u graag comfortabel reizen maar niet teveel betalen? Na het lezen van de onderstaande 5 tips weet u hoe u geld kunt besparen op uw huurauto!

Bespaartip 1: Vermijd extra toeslagen

Een groot pijnpunt bij het huren van een auto zijn de extra toeslagen. U huurt online een auto en vervolgens aan de balie blijkt u duurder uit te zijn door extra toeslagen. Daarom is het belangrijk inzichtelijk te krijgen wat er in het huurtarief is inbegrepen. Let vooral op de toeslagen voor een extra- en/of jonge bestuurder, het afkopen van het Eigen Risico en de one way service.

Via een grote autoverhuurder is het vaak duidelijk wat er wel of niet inclusief is. Is dat niet het geval? Dan kunt u altijd contact opnemen met de desbetreffende partij. 

Bespaartip 2: Wel of niet tanken?

Bekijk altijd de tankregeling van de verhuurder. Dat kan u namelijk een hoop geld schelen. Bij de één krijgt u een volle tank mee en levert u deze ook zo weer in. Bij de ander wordt een vol-leeg beleid gehanteerd. Dan betaalt u bij het ophalen van de huurauto een volle tank en de bijkomende servicekosten. Als u de auto weer inlevert dient de tank zo leeg mogelijk te zijn.  

Het brandstofbeleid van een verhuurder is vaak een grote kostenpost. Er wordt daarom een (behoorlijke) fee berekend wanneer zij voor u de auto aftanken.

Bespaartip 3: Ongelimiteerde kilometers versus gelimiteerde kilometers

Bent u van plan veel kilometers te maken? Kies dan een aanbieder met ongelimiteerde kilometers. Als u minder kilometers gaat maken is het voordeliger om te kiezen voor een gelimiteerd aantal kilometers.

Het vooraf uitzoeken hiervan kan u een hoop geld besparen. Op deze manier betaald u alleen voor de kilometers waar u werkelijk denkt gebruik van te maken.

Bespaartip 4: Bespaar één huurdag

U kunt al snel één huurdag in kosten besparen door slim te boeken. Bij een personenauto staat één huurdag gelijk aan 24 uur en geen kalenderdag. Bijvoorbeeld: u huurt een week een personenauto. Op dag 1 haalt u het voertuig om14:00 uur op. Op dag 8 brengt u de auto om 15:00 uur terug. U betaalt dan voor 8 huurdagen. Brengt u de huurauto vóór 14:00 uur terug, betaalt u er 7 dagen.  

Boek slim!

Bespaartip 5: Haal uw huurauto in de stad op

Direct na uw vlucht in een huurauto stappen is heel comfortabel, alleen niet de goedkoopste optie. De meeste verhuurbedrijven rekenen op de luchthaven een airportfee. Wanneer u via een stadsvestiging uw huurauto boekt bepaalt u geen airportfee.

 

Alle nieuwsberichten