MVO

MVO

088 - 9005555 Mail ons

Europcar en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Europcar stimuleert milieubewust rijden en stelt een energiezuinig wagenpark beschikbaar om een positieve bijdrage te leveren aan mens en milieu.

Samenwerkingspartners
Europcar heeft 3 belangrijke ‘groene’ samenwerkingspartners: ThalysNatuurmomenten en de ANWB. Met behulp van diverse acties met onze samenwerkingspartners, stimuleren wij onze klanten om in een milieuvriendelijkere auto te rijden. Op deze manier willen wij het reduceren van CO2 stimuleren.

Europcar heeft in 2016 gebruik gemaakt van de Wegenwacht ANWB. De ANWB beoogt al haar activiteiten op maatschappelijk verantwoorde wijze uit te voeren. Daarom heeft ANWB zakelijke markt de COuitstoot van de gemaakte hulpverleningskilometers van afgelopen jaar gecompenseerd. Hiervoor heeft Europcar een CO2 compensatie certificaat ontvangen.

Communicatieplan
Transparantie staat bij Europcar hoog in het vaandel,  daarom  communiceren wij zowel intern als extern over onze CO2 footprint, onze samenwerkingsverbanden, onze ambities en doelstellingen op dit gebied. In ons communicatieplan hebben wij vastgelegd op welke manier wij communiceren over ons CO2 reductiebeleid. 
Meer info >

GoforGreen
Europcar beschikt in haar wagenpark over een energiezuinig autoverhuurlabel; GoforGreen. Het GoforGreen wagenpark bestaat enkel uit elektrische voertuigen en auto’s behorend tot het A- en B energielabel. Vanuit de verhuuropbrengsten uit het GoforGreen label schenkt Europcar jaarlijks een vast percentage aan Natuurmonumenten. Dit bedrag komt ten goede aan het natuurbehoud in Nederland.

Andere milieumaatregelen
Uiteraard zorgt Europcar ook voor andere maatregelen om het milieu te besparen, zoals een juiste bandenspanning wat veel in het brandstofverbruik scheelt en goed onderhoud voor alle auto’s. Daarnaast zijn de auto’s in het wagenpark van Europcar niet ouder dan 6 maanden en zijn bijna alle dieseluitvoeringen uitgerust met roetfilter.

FIRA platform >