Ik heb spelregels voor je opgesteld, zodat je precies weet wat je van mij kunt verwachten. Heb je na het lezen van de spelregels nog onbeantwoorde vragen? Ga dan naar de Veelgestelde vragen en bekijk de meest gestelde vragen.

Reserveren
Wanneer je voor het eerst gebruikt maakt van Oproepauto,  dan moet je minimaal 8 werkuren voordat je wilt vertrekken boeken. Heb je eerder gebruik hebt gemaakt van Oproepauto, dan kun je tot 4 werkuren voordat je vertrekt boeken. Wil je de auto thuis afgeleverd hebben, dan moet je minimaal 12 uur van tevoren boeken.
 
Huurdagen
Een huurdag is gelijk aan 24 uur en gaat in op de datum en tijdstip die je tijdens het reserveren opgeeft.


Leeftijd
Je kunt Oproepauto gebruiken als je 19 jaar of ouder bent en je moet minimaal één jaar in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. 

Woonadres

Je kunt alleen van Oproepauto gebruikmaken als je een Nederlands woonadres hebt. Ik controleer of het opgegeven Nederlandse woonadres klopt, dus zorg ervoor dat je altijd een correct woonadres opgeeft.

Verplichte documenten
Wanneer ik je Oproepauto kom brengen of wanneer je je Oproepauto komt halen bij een Europcar vestiging, zal ik je Nederlandse rijbewijs controleren. Ook zie ik graag een adreslegitimatie (niet ouder dan 30 dagen) in de vorm van een bankafschrift, loonstrook of een afschrift van een telefoonabonnement. Beide documenten dienen op naam van de huurder te staan.


Borg      
Je betaalt je Oproepauto altijd online. Voorafgaand aan de betaling vraag ik je om akkoord te geven op een automatische incasso. Hierdoor hoef je geen borg te betalen! Wanneer je na het inleveren van je Oproepauto extra kosten hebt gemaakt zoals extra gereden km’s, zal ik deze achteraf automatisch incasseren. Breng je de Oproepauto binnen openingstijden terug op de vestiging, dan vraag ik je om het openstaande bedrag bij terugkomst direct te voldoen.

Abonnement
Je kunt voor €9,95 per maand gebruikmaken van een abonnement. Met dit abonnement geef ik je korting op de dagprijs en vele extra’s. Abonnementsgelden worden maandelijks via automatische incasso van je rekening afgeschreven.  De geldigheid van je abonnement kan je terugvinden in je persoonlijke account.

Haal- en brengservice
De haal- en brengservice is optioneel. Je kan er namelijk ook voor kiezen om je Oproepauto bij een Europcar vestiging op te halen of terug te brengen. Wanneer je het handig vindt dat ik je Oproepauto bij je thuis voor de deur breng.

Als je hebt gekozen voor de haal- en brengservice kom ik je Oproepauto op het opgegeven woonadres brengen. Ik overhandig alleen je Oproepauto als jij degene bent die de reservering heeft gemaakt. Bij de overhandiging heb ik een handtekening van je nodig op de huurovereenkomst. Vergeet niet om je geldige Nederlandse rijbewijs en adreslegitimatie (niet ouder dan 30 dagen) klaar te leggen.

Wanneer ik je Oproepauto kom ophalen moet er altijd iemand aanwezig zijn die mij de sleutel kan overhandigen en met wie ik je Oproepauto kan controleren op schade. Als ik je Oproepauto op een ander adres moet ophalen, bereken ik een ‘One way fee’.

Het kan voorkomen dat ik je Oproepauto een half uur eerder of een half uur later dan onze afgesproken tijd/datum kom brengen of ophalen. Zorg dat je binnen dit tijdsbestek aanwezig bent om de huurovereenkomst te ondertekenen en de sleutel in ontvangst te nemen. Ik wacht maximaal 15 minuten op je, daarna neem ik de auto weer mee terug naar de dichtstbijzijnde vestiging. Je kan de auto daarna zelf nog komen halen, maar de afleverkosten breng ik wel in rekening. Kijk voor meer informatie ook bij de “Annuleren” en “No Show”.

 

De haal- en brengservice is beschikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur. In Den Haag West en Zwolle is de haal- en brengservice beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00 uur t/m 18:00 en op zaterdag van 8:00 uur – 12:00 uur. In Utrecht is de haal- en brengservice van maandag t/m vrijdag beschikbaar van 8:00 uur – 18:00 uur, op zaterdag van 8:00 uur – 15:00 uur en op zondag  van 9:00 uur – 12:00 uur.  

Wat reserveer je?
Alle prijzen die tijdens het reserveren worden getoond zijn inclusief BTW, WA verzekering en standaard Eigen Risico. Alle extra’s zoals o.a. aanvullende verzekeringen, kilometerpakketten, de haal- en brengservice, een navigatiesysteem en kinderzitjes zijn optioneel. De brandstof is niet bij de prijs inbegrepen.

Ik bied je de mogelijkheid om via een premie je standaard Eigen Risico te verlagen. Voor bestuurders onder de 21 jaar verdubbel ik de bijbehorende premie voor het verlagen van het Eigen Risico.

Betalen
Je kunt je Oproepauto alleen online reserveren en met IDEAL betalen. Om je reservering definitief te maken moet je betaling succesvol via iDEAL zijn afgerond.

Automatische incasso
Je betaalt je Oproepauto altijd online. Tijdens de betaling vraag ik je om akkoord te geven op een automatische incasso. Hierdoor hoef je geen borg te betalen! Wanneer je extra kosten hebt gemaakt zal ik deze achteraf automatisch incasseren. Als je voor een abonnement hebt gekozen wordt dit maandelijks automatisch van je rekening afgeschreven.

Wijzigen
Je kan je reservering makkelijk online wijzigen in je persoonlijke account. Als je de reservering wijzigt, doe dit minimaal 12 uur voordat ik je Oproepauto bij je thuis voor de deur breng.

Per reservering kan je maximaal 8 aaneengesloten dagen gebruik maken van je Oproepauto. Wil je na 8 dagen in je Oproepauto blijven rijden, maak dan een nieuwe reservering . Op de vestiging zal een eindafrekening gemaakt worden op basis van o.a.: het aantal dagen dat je gebruik hebt gemaakt van Oproepauto, het aantal kilometers die je gereden hebt en de eventuele schade. Je dient de eindafrekening direct bij de vestiging te voldoen, dit kan contant of per pin. Ik kan je pas een nieuw huurcontract meegeven wanneer je laatste reservering financieel is afgehandeld.

Annuleren
Je kunt je reservering tot 4 werkuren voor vertrek annuleren via je persoonlijke account op de website. Ik breng dan €10 annuleringskosten in rekening. Het restant van het vooruitbetaalde bedrag zal ik binnen 10 werkdagen op je rekening terugstorten. Wanneer je binnen 4 uur voor vertrek annuleert, zal ik de volledige huursom in rekening brengen.

No Show
Als je je Oproepauto niet op de afgesproken datum en tijd bij mij komt ophalen zal ik je reservering automatisch annuleren zodra de retourdatum/tijd verstreken is. Het volledige factuurbedrag wordt in rekening gebracht. Dit geldt ook als ik je Oproepauto bij je thuis kom brengen. Kom je de auto eerder inleveren, dan zal ik binnen 10 werkdagen het restant op je rekening terugstorten.
 
Buitenland
Wanneer je met je Oproepauto naar het buitenland wilt rijden, is dit alleen toegestaan in de volgende landen: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Millila), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Wanneer je je niet aan de bovenstaande voorwaarden houdt heb ik te allen tijde het recht om je geen gebruik te laten maken van Oproepauto. Ook zijn de BOVAG huurvoorwaarden van toepassing
 
Feestdagen
Tijdens feestdagen maken veel mensen gebruik maken van Oproepauto. Hierdoor kan het zijn dat er even geen oproepauto beschikbaar is. Reserveer daarom je oproepauto rond feestdagen op tijd.