Het is altijd fijn om goed verzekerd met de auto op pad te gaan! Maar welke verzekeringen zitten standaard bij je Oproepauto inbegrepen?

WA-verzekering

Je Oproepauto is standaard WA-verzekerd. De verzekering vergoedt eventuele schade die met je Oproepauto maakt aan personen of eigendommen.

Eigen Risico

Natuurlijk ga je er vanuit dat je geen ongelukken krijgt of je Oproepauto gestolen wordt. Maar zelfs de beste bestuurders kunnen pech hebben.

Wil je een lager Eigen Risico in het geval van schade of diefstal? Verlaag dan je Eigen Risico en ga zonder zorgen op weg. Je standaard Eigen Risico is €300 per schade geval. Je kan je Eigen Risico optioneel verlagen voor €5 per dag. Je Eigen Risico bedraagt dan per schade geval €50.

 

Ben je jonger dan 21 jaar? Dan geldt een dubbel Eigen Risico.

Aanvullende verzekeringen

Voor € 2,50 per dag (of gratis indien je een abonnement hebt) kan je een schade inzittendenverzekering afsluiten die een inzittende (waaronder jijzelf als bestuurder) schadeloos stelt wanneer je schade oploopt bij een ongeval. Hierbij wordt zowel voorzien in vergoeding van letselschade als in een schadeloosstelling van de nabestaanden bij overlijden. Daarnaast is er bij letselschade dekking voor schade aan kledingstukken. De vergoeding is gemaximeerd op het ruime bedrag van € 1 mln. De schuldvraag is hierbij niet van belang.