5 Tips voor een veilige autovakantie

5 Tips voor een veilige autovakantie

088 - 9005555 Mail ons
maandag 23 juli 2018

Veel Nederlanders  gaan nog steeds met de auto op vakantie. Dit is niet alleen praktisch, het is natuurlijk ook gezellig in de auto. U doet een muziekje aan, neemt lekkere snacks mee en zet misschien wel een filmpje aan op de achterbank. Het is alleen wel belangrijk dat de rit veilig blijft natuurlijk. Daarom geven wij u 5 tips voor een fijne en zorgeloze rit.

Tip #1: Check de auto

Voordat u op vakantie gaat kunt u al veel voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de reis goed verloopt. Laat de auto goed controleren, denk aan een check van de motor, olie, remmen en banden. Hebt u veel zware koffers of bijvoorbeeld een tent in de auto? Zorg er dan voor dat de bandenspanning tussen de 0,3 en 0,5 is.

Als u een huurauto van Europcar neemt dan weet u dat dit altijd voor u gedaan wordt!

Tip #2: Pompstations in het buitenland

In elk land kan brandstof een andere naam hebben. In Duitsland heet Euro95 bijvoorbeeld Super95. In Frankrijk heet Euro98 dan weer Super Sans Plomb. Bekijk daarom van te voren de vertaling van uw brandstof zodat u ook goed in het buitenland kan tanken.

Tip #3: Welke spullen houd u bij de hand in de auto?

Denk bijvoorbeeld aan een hands free set voor uw telefoon, een update van uw navigatiesysteem, maar denk ook aan een flesje water. Vooral als u in de file komt te staan is het handig om altijd water bij u te hebben. U weet maar nooit hoelang het duurt voordat u bij een tankstation bent. Hetzelfde geldt voor een dekentje. Lekker om onder te slapen, vooral als het ‘s nachts koud is.

Tip #4: Wees fit!

Rijden vergt meer energie dan u denkt. Vooral als u ‘s nachts rijd natuurlijk. Zorg er daarom voor dat u genoeg slaapt van te voren, maar ook dat u tijdens het autorijden rust. OM de twee uur een koffiepauze is het beste. Dan kan je meteen even de benen strekken, want u wilt ook geen kramp krijgen!

Tip #5: Flitsmeister

Te snel rijden is niet alleen gevaarlijk, het kost u ook geld. De app Flitsmeister is een goede oplossing, maar let op: in sommige landen is deze maar beperkt beschikbaar of zelfs verboden! In Frankrijk mag u alleen gevarenzones doorgeven en in Zwitserland is het gehele gebruik verboden. De boete kan oplopen tot wel meer dan duizend euro. Om deze te voorkomen moet u de app daar helemaal verwijderen.

Kortom, wees dus bewust van de verschillende situaties die zich kunnen voordoen in het buitenland. Neem deze 5 tips mee voor een gezellige en veilige autovakantie!

Alle nieuwsberichten