Verzekeringen en Eigen Risico bij auto huren

Verzekeringen en Eigen Risico bij auto huren

088 - 9005555 Mail ons
Verzekeringen en Eigen Risico bij auto huren

Alle huurauto's in het wagenpark van Europcar zijn WA-verzekerd en er geldt een standaard eigen risico voor schade aan het voertuig of in geval van diefstal. Wilt u het standaard eigen risico nog verder verlagen, sluit dan een aanvullende verzekering af.

Standaard verzekeringen bij auto huren

Huurt u een auto bij Europcar dan bent u standaard WA- verzekerd. Wat deze verzekering precies inhoudt leggen we graag aan u uit zodat u met uw huurauto gerust de weg op kunt gaan.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)- verzekering

Alle huurauto’s in het wagenpark van Europcar zijn WA-verzekerd. Binnen deze verzekering is alle schade gedekt die met de gehuurde auto aan derden wordt veroorzaakt. De premie voor deze WA-verzekering is standaard inbegrepen bij onze huurtarieven. Echter geldt er wel een eigen risico bij een niet- verhaalbare schade per schadegeval.

Auto huren met aanvullende verzekeringen 

Bij het huren van een auto of busje kunt u ook kiezen voor een aanvullende verzekering, de zogenoemde Schadeverzekering Inzittende (SVI). Voor als u net dat beetje extra zekerheid wilt.

Schadeverzekering Inzittende (SVI) voor de huurauto

De schade inzittendenverzekering stelt een inzittende (waaronder de bestuurder) schadeloos wanneer deze schade oploopt na ​een ongeval. Hierbij wordt zowel voorzien in vergoeding van letselschade als  in een schadeloosstelling van de nabestaanden bij overlijden. Tevens is er bij letselschade dekking voor schade aan lijfgoederen. De vergoeding is gemaximeerd op €​2.500.000. De schuldvraag is hierbij niet van belang. 

Eigen Risico van de huurauto

Huurt u een auto of busje, dan geldt hiervoor een Eigen Risico. Wij hanteren een standaard Eigen Risico maar u kunt het Eigen Risico ook verlagen.

Standaard Eigen Risico

Er geldt een standaard Eigen Risico per schadegeval of in geval van diefstal. Bij schade kunt u denken aan krassen, ruitschade, deuken, lekke band, diefstal, total loss etc. Voor de omschrijving van de eigen risico voorwaarden omtrent schade, diefstal en uitzonderingen. Zie de algemene voorwaarden

De hoogte van het Eigen Risico is afhankelijk van de autocategorie en of u jonger of ouder dan 23 jaar bent. Wanneer uw reservering is afgerond wordt de hoogte van het Eigen Risico getoond op uw reserveringsbevestiging.

*Voor bestuurders onder de 23 jaar wordt het Eigen Risico verdubbeld.

Verlagen Eigen Risico

Tijdens uw reservering, en voorafgaand aan de huurperiode kun u het standaard Eigen Risico verlagen door middel van een premie*. De hoogte van uw premie om het Eigen Risico te verlagen is afhankelijk van het tariefsoort (aanbieding of standaard tarief), klasse / type auto, huurlengte en de leeftijd van de hoofdbestuurder.

*Voor bestuurders jonger dan 23 jaar verdubbelen zowel de hoogtes van het Eigen Risico en de premie voor het verlagen van het Eigen Risico.

Uitzondering: bovenhoofdse schade

Wanneer er sprake is van bovenhoofdse schade*, geldt er een verhoogd (en niet te verlagen) Eigen Risico per gebeurtenis van maximaal € 1.500,-. Voor de omschrijving van de voorwaarden omtrent schade zie algemene voorwaarden.

*Onder bovenhoofdse schade: schade van de verhuurder veroorzaakt door aanrijding met het deel van het voertuig dat zich op een hoogte van meer dan 1.90 meter boven de grond bevindt of door aanrijding met op het voertuig bevestigde zaken die zich op meer dan 1.90 meter boven de grond bevinden.