Verzekeringen

Verzekeringen

088 - 9005555 Mail ons
Verzekeringen

Standaard verzekeringen

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)- verzekering
Alle huurauto’s in het wagenpark van Europcar zijn WA-verzekerd. Binnen deze verzekering is alle schade gedekt die met de gehuurde auto aan derden wordt veroorzaakt. De premie voor deze WA-verzekering is standaard inbegrepen bij onze huurtarieven.

Bekijk hier de algemene voorwaarden van de schadeverzekering en hier de voorwaarden van de bedrijfswagenverzekering.

Aanvullende verzekeringen

Schadeverzekering Inzittende (SVI) voor de auto

De schade inzittendenverzekering stelt een inzittende (waaronder de bestuurder) schadeloos wanneer deze schade oploopt na ​een ongeval. Hierbij wordt zowel voorzien in vergoeding van letselschade als  in een schadeloosstelling van de nabestaanden bij overlijden. Tevens is er bij letselschade dekking voor schade aan lijfgoederen. De vergoeding is gemaximeerd op €​2.500.000. De schuldvraag is hierbij niet van belang. 

Eigen Risico

Standaard Eigen Risico
Er geldt een standaard Eigen Risico per schadegeval of in geval van diefstal. Bij schade kunt u denken aan krassen, ruitschade, deuken, lekke band, diefstal, total loss etc. Voor de omschrijving van de eigen risico voorwaarden omtrent schade, diefstal en uitzonderingen zie de algemene voorwaarden

De hoogte van het Eigen Risico is afhankelijk van de autocategorie en of u jonger of ouder dan 21 jaar bent. Wanneer uw reservering is afgerond wordt de hoogte van het Eigen Risico getoond op uw reserveringsbevestiging.

*Voor bestuurders onder de 21 jaar wordt het Eigen Risico verdubbeld.

Verlagen Eigen Risico
Tijdens uw reservering, en voorafgaand aan de huurperiode kun u het standaard Eigen Risico verlagen door middel van een premie*. De hoogte van uw premie is afhankelijk van het tariefsoort (aanbieding of standaard tarief), klasse / type auto, huurlengte en de leeftijd van de hoofdbestuurder.

*Voor bestuurders jonger dan 21 jaar verdubbelen zowel de hoogtes van het Eigen Risico en de premie voor het verlagen van het Eigen Risico.

Uitzondering: bovenhoofdse schade
Wanneer er sprake is van bovenhoofdse schade*, geldt er een verhoogd (en niet te verlagen) Eigen Risico per gebeurtenis van maximaal € 1.500,-. Voor de omschrijving van de voorwaarden omtrent schade zie algemene voorwaarden.

*Onder bovenhoofdse schade: schade van de verhuurder veroorzaakt door aanrijding met het deel van het voertuig dat zich op een hoogte van meer dan 1.90 meter boven de grond bevindt of door aanrijding met op het voertuig bevestigde zaken die zich op meer dan 1.90 meter boven de grond bevinden.