Verzekeringen

Verzekeringen

088 - 9005555 Mail ons

Huur 100% zeker

Europcar Autoverhuur brengt u graag op de hoogte van de verzekeringen bij autohuur in Nederland die reeds bij de autohuur inbegrepen zijn en aanvullende verzekeringen die u bij het huren van een auto nog af kunt sluiten.
 

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)- verzekering

De huurauto’s van Europcar zijn WA-verzekerd. Alle schade die met de gehuurde auto aan derden wordt veroorzaakt, wordt via deze verzekering afgehandeld. De premie is inbegrepen binnen de huurtarieven.
 

Eigen Risico

Er geldt een standaard Eigen Risico voor zowel schade aan het voertuig als diefstal van het voertuig. Dit betekent dat u als huurder tot een bepaald bedrag aansprakelijk bent per schadegeval of in geval van diefstal.
  • Personenauto's (categorie Economy t/m Full size) hebben een standaard Eigen Risico van €550,-.
  • Overige personen- en bestelauto's hebben een standaard Eigen Risico van €750,-.
  • Vrachtwagens hebben een standaard Eigen Risico van €1.500. 
 

Super Eigen Risico (SER)

Het is mogelijk om het standaard Eigen Risico te verlagen door middel van een premie.
  • Personenauto's (categorie Economy tot Full size): voor €10,16 per dag kan het eigen risico verlaagd worden naar  €200,- per gebeurtenis.
  • Personenauto's (groter dan Full size): voor €12,20 per dag kan het eigen risico verlaagd worden naar €250,- per gebeurtenis.
  • Vrachtauto's: voor €15,25 per dag kan het eigen risico verlaagd worden naar €500,- per gebeurtenis.
  • Bestelauto's: voor €10,16 per dag kan het eigen risico verlaagd worden naar €250,- per gebeurtenis.
 

Bovenhoofdse schade

Voor consumenten geldt in geval van bovenhoofdse schade een verhoogd (en niet te verlagen) Eigen Risico per gebeurtenis van maximaal €1.500,-.
 

Schadeverzekering Inzittende (SVI) voor de auto

De schade inzittendenverzekering stelt een inzittende (waaronder de bestuurder) schadeloos wanneer deze schade oploopt bij een ongeval. Hierbij wordt zowel voorzien in vergoeding van letselschade als in een schadeloosstelling van de nabestaanden bij overlijden. Tevens is er bij letselschade dekking voor schade aan lijfgoederen. De vergoeding is gemaximeerd op € 1 mln. De schuldvraag is hierbij niet van belang.

De Schadeverzekering Inzittende bedraagt €4,07 per dag onafhankelijk van het auto type.

  
Schadeverzekering Opzittende (SVO) voor de e-scooter
Een Schadeverzekering Opzittende is een verzekering voor alle opzittenden van het voertuig, die letselschade hebben opgelopen ten gevolge van een ongeval/ aanrijding. Deze verzekering kijkt en beoordeelt hoeveel schade deze opzittenden ten gevolge van een ongeval/ aanrijding hebben opgelopen. De Schadeverzekering Opzittende is €2,03 per dag.
 
 
Voor nadere begripsomschrijvingen en verdere informatie betreffende onze verzekeringen, verwijzen wij u naar de Algemene huurvoorwaarden van BOVAG.