Het Nieuwe Rijden

Het Nieuwe Rijden

088 - 9005555 Mail ons

Bespaar brandstofkosten en draag positief bij aan het milieu
Met Het Nieuwe Rijden kunt u flink besparen op brandstofkosten en bovendien is het goed voor het milieu. Wanneer u rijdt volgens de rijstijl van het nieuwe rijden, dan rijd u efficiënter. Daarmee bespaart u al gauw 10% brandstof en rijdt u zo 100 km meer op een tank. Dat is niet verkeerd in deze dure tijden!
 
De 8 stappen van het nieuwe rijden
1. Schakel zo vroeg mogelijk naar een hogere versnelling. Het meest efficiënt rijdt u door bij het optrekken tussen de 2000 en 2500 toeren naar hogere versnellingen over te schakelen (lage toerentallen) en daarin relatief veel gas te geven. Voor het rijden met een automatische versnellingsbak geldt dat u de "sportstand" en het gebruik van de "kickdown" het best kunt vermijden. 
2. Ziet u dat u snelheid moet minderen of moet stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los en laat de auto in de versnelling van het moment uitrollen.
3. Rijd 80 in z'n 5.
4. Controleer maandelijks de bandenspanning.
5. Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer. Rijd zoveel mogelijk met een gelijkmatige snelheid dan is het motorvermogen laag. U hoeft dan niet abrupt te remmen of gas te geven.
6. Zet de motor ook af bij kortere stops. Zoals bij een openstaande brug, bij een spoorwegovergang, in de file of wanneer u iemand afhaalt. Start vervolgens zonder gas te geven.
7. Maak, indien mogelijk, gebruik van in-car apparatuur, zoals toerenteller, cruise control en boordcomputer. Deze accessoires kunnen assisteren bij een efficiënt, veilig en comfortabel rijgedrag.
8. Ga bewust om met energievreters:

  • Let op uw snelheid
  • Maak efficiënt gebruik van uw airconditioning
  • Haal uw dakkoffer, imperiaal of fietsenrek van de auto zodra u deze niet meer nodig hebt
  • Laat overbodige kilo's (bv. gereedschapskist) niet in de auto staan wanneer u deze niet altijd nodig hebt.

 Meer informatie over Het Nieuwe Rijden.