Veilig eropuit? Rij langs de 4 mooiste kastelen van Nederland

Veilig eropuit? Rij langs de 4 mooiste kastelen van Nederland

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 30 maart 2021

Wil je er even (coronaproof) tussenuit? Nu de lente is aangebroken is het heerlijk om op een zonnige dag van de Nederlandse natuur te genieten en langs één van deze historische kastelen in te rijden. Door de lockdown zijn de kasteeltuinen nog niet open, maar je kunt wel van de natuur rondom de kastelen genieten. Zin om deze plekken te ontdekken maar heb je geen vervoer? Met een huurauto van Europcar ben je altijd verzekerd van een jonge auto tegen voordelige tarieven. Ideaal voor een veilig dag weg! Wij hebben de 4 mooiste kastelen op een rijtje gezet.

1. Kasteel De Haar

Dit is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het middeleeuwse kasteel staat in Haarzuilens. Het kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Kasteel De Haar dateert rond de 13e eeuw en is meerdere malen gerestaureerd. Onder andere door de beroemde architect Pierre Cuypers, die het Centraal station van Amsterdam en het Rijksmuseum heeft ontworpen. Het is zeker de moeite waard om even langs te rijden.

2. Het Muiderslot

Het imposante Muiderslot, gebouwd na 1350, staat in het Noord-Hollandse Muiden. Het is een van de oudste en nog complete kastelen van Nederland. Het kasteel heeft een slotgracht met ophaalbrug, schietgaten en op de binnenplaats een groot gebouw met trapgevels. Het is een vierkant waterburcht met op iedere hoek een ronde toren. Gerestaureerde moes- en kruidentuinen sieren de omgeving rondom het kasteel. Er is genoeg te doen rondom het slot, bijvoorbeeld lekker picknicken terwijl je van de omgeving geniet.  

3. Kasteel Doorwerth

Het sprookjesachtige Kasteel Doorwerth vlakbij Arnhem is misschien wel het meest mysterieuze kasteel van Nederland. Het gerucht gaat namelijk dat binnen de oude muren van het kasteel een meisje rondspookt dat ooit is verhongerd. Ze zou het vaakst gezien zijn in de jachthal, gelegen in de noordvleugel. Kasteel Doorwerth werd voor het eerst genoemd rond 1260 en is in het bezit geweest van verschillende families. Rondom het kasteel kan je ook van de omgeving genieten. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes en een speciaal pad voor kinderen.

4. Kasteel Amerongen

Dit kasteel is een prachtig ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. Het kasteel is omringd door historische tuinen. Je kunt hier terecht voor een mooie wandeling rondom de kasteeltuin met een lekker kopje koffie to go.

 

Alle nieuwsberichten