Slim parkeren in de stad

Slim parkeren in de stad

088 - 9005555 Mail ons
maandag 11 maart 2019

Een auto huren bij Europcar voor een stedentrip? Leuk, maar waar laat u dan de auto achter? Vooral in grote steden is het lastig een parkeerplek te vinden. Bovendien is het vaak erg duur en gelden er verschillende tarieven binnen de zones. Zo betaalt u in Amsterdam, Utrecht en Haarlem al gauw rond de € 5,00 per uur. Wij helpen u om parkeren tijdens uw dagje uit te slim af te zijn

Gepuzzel in steden
Dagzones, blauwe zones of zelfs totaalverboden: door de bomen zie je het bos niet meer. Al deze regels zorgen voor flink wat verwarring en irritatie. Een flink aantal steden werken met dagzones, wat betekent dat er niet per uur of minuut betaald kan worden, maar slechts voor een groot dagdeel. Zo’n parkeerticket kan al snel flink uit de klauwen lopen en is zeker niet aantrekkelijk om te parkeren. Dergelijke dagzones zijn door gemeenten ingesteld om inwoners meer kans op een parkeerplek te geven. Handig voor hen maar niet aantrekkelijk voor u als stadsbezoeker.

Wat te doen? Gelukkig zijn er in veel gevallen parkeergarages te vinden waar u goedkoper kunt parkeren. Deze liggen vaak iets buiten het hart van de stad maar wel op loopafstand. Een stukje lopen loont!

Parkeren met een app
Om stress  tijdens het parkeren van uw auto te voorkomen is het slim om van te voren te checken waar u het beste de auto achter kunt laten. Nu begrijpen we dat dit er nog wel eens bij in kan schieten en biedt het gebruik van een handige parkeerapp de uitkomst. Tegenwoordig zijn er apps beschikbaar zoals Parkbee of Parkmobile, waarmee u eenvoudig kunt parkeren. U voert de parkeerzone in en activeert de app. Vaak betaalt u per minuut en dus enkel voor de geparkeerde tijd. Een bijkomend voordeel is dat de factuur achteraf in rekening wordt gebracht en u nooit meer in de rij staat bij de parkeerautomaat.

Tips voor een dagje weg
Gaat u een dagje weg in een andere stad? Dan is het verstandig om alvast te kijken waar u relatief goedkoop kunt parkeren. Hieronder vindt u een lijstje van de goedkoopste én duurste steden van Nederland om uw auto te parkeren op straat.

Top 3 goedkoopste steden:

  • Zoetermeer
  • Ede
  • Alphen a/d Rijn
     

Top 3 duurste steden:

  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Haarlem
Alle nieuwsberichten