Rechtstreeks een auto huren bij Europcar: De voordelen

Rechtstreeks een auto huren bij Europcar: De voordelen

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 8 januari 2020

U denkt er wellicht niet meteen aan, maar bij calamiteiten is het wel zo handig als er meteen een medewerker beschikbaar is die u te woord kunt staan. Immers is het meestal zo dat er direct hulp nodig is en mocht u met uw huurauto in het buitenland zijn, dan is direct schakelen wel zo fijn.

Een auto huren kan op vele manieren. Direct bij een vestiging, online of via een bemiddelaar, de zogenoemde brokers. Deze bemiddelaars hebben geen eigen wagenpark maar fungeren als tussenpersoon voor de grote internationale autoverhuurders. Er zijn talloze brokers te vinden voor autoverhuur die vaak allemaal op prijs concurreren waarbij het in eerste opslag lijkt alsof je goedkoop uit bent. Maar veelal zijn de tarieven exclusief verzekeringen en andere bijkomstigheden. Waarom u beter direct kunt boeken bij Europcar dan bij een broker leggen we graag aan u uit.

Vertrouwde service van Europcar

De service en voorwaarden van een broker verschillen van die bij Europcar. Bent u van plan een auto te huren en boekt u rechtstreeks een huurauto bij Europcar, dan profiteert u direct van onze uitstekende service en voordelen. U kunt direct bij ons terecht met vragen en we zijn graag transparant naar onze klanten toe. Die zekerheid heeft u niet als u bij een broker boekt.

Rechtstreeks contact

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn. Daarom zijn we 24/7 bereikbaar bij calamiteiten en handelen we klachten snel af. Huurt u een auto bij een broker dan dient u eventuele klachten in te dienen bij de broker en gaat de afhandeling hiervan dus niet via ons. Vaak is de afhandeltijd langer dan bij ons en kan dit ergernis opwekken. Het is hierom verstandig direct via Europcar te huren.

Dubbele verzekeringen

Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover is een product dat door brokers wordt aangeboden. Indien het verhuurbedrijf de klant in geval van schade aan of diefstal van de huurauto het eigen risico aanrekent, dan kan de klant aan het einde van de huurperiode een restitutie bij de broker aanvragen voor het berekende eigen risico bedrag. De klant moet dus eerst het eigen risico rechtstreeks aan het lokale verhuurbedrijf betalen/voorschieten en kan daarna een restitutieverzoek bij de broker  indienen. Het verhuurbedrijf moet wel voldoende autorisatie (ter hoogte van het eigen risicobedrag) op de credit card kunnen krijgen. Indien klant bij de aanvang van de huur toch het eigen risico verder afkoopt, kan er sprake zijn van een dubbele verzekering. Het verhuurbedrijf zal de berekende extra afkoop eigen risicopremie nimmer terugbetalen.

Belangrijk dus om goed te kijken wat er met de touroperator is afgesproken EN goed op te letten wat er wordt afgesproken aan de verhuurbalie.

Alle nieuwsberichten