Nieuw huis? Deze 3 dingen mag je niet vergeten

Nieuw huis? Deze 3 dingen mag je niet vergeten

088 - 9005555 Mail ons
maandag 8 oktober 2018

Na die lange zoektocht is het eindelijk gelukt. Je hebt een huis weten te bemachtigen. Het enige wat nu nog moet gebeuren is het verhuizen. Simpel toch? Bij verhuizen komt echter vaak heel veel stress kijken. Vaak kom je er tijdens het verhuizen achter dat bepaalde dingen nog geregeld hadden moeten worden. Ontdek daarom hier op welke 3 dingen je echt moet letten tijdens je verhuizing.

Zelf rijden of busje huren?

Het is natuurlijk van uiterst belang om te bepalen hoe je uiteindelijk gaat verhuizen. Je kan ervoor kiezen om zelf te rijden met verhuizen. Afhankelijk van het aantal familieleden en vrienden dat ook zelf met de auto komt, kan het dan wel zo zijn dat je vaker op en neer moet rijden. Als de huizen niet te dicht bij elkaar in de buurt staan, is dit natuurlijk niet handig. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om samen met je familie en vrienden een busje te huren. Zo kunnen kosten voor de benzine van de eigen auto eventueel bespaard worden en hoef je minder vaak heen en weer te rijden.


Grootte van de bus bepalen

Indien je besluit om een busje te huren, is het misschien wel handig om van te voren je spullen te organiseren. Dit kun je doen door speciale dozen te onderscheiden. In de ene helft van de dozen doe je de spullen die je niet langer nodig hebt of wil laten vervangen. Deze dozen markeer je met een dikke rode stift (om het even extra duidelijk te maken). De andere helft van de dozen bevat de spullen die jij als onmisbaar acht. Wanneer je dit ruim van te voren doet, is het daarna ook makkelijk om in te schatten hoeveel spullen er uiteindelijk vervoerd moeten worden. Je kan dan gemakkelijker beslissen of je in je eigen auto kunt rijden of toch een bus moet gaan huren. Daarnaast hebben de busjes verschillende groottes. Dus mocht je kiezen voor een bus, kun je op basis van jouw spullen ook nog de grootte van de bus hierop aanpassen. 

Zakelijke regelingen

Wanneer je de spullen geordend hebt en de grootte van je bestelbus hebt bepaald, moeten er slechts nog wat zakelijke regelingen plaatsvinden. Eén van deze zakelijke regelingen is je adreswijziging doorgeven. Dit moet je dan niet alleen bij de gemeente doorgeven, maar ook bij andere belangrijke instanties waar het van belang is. Denk bijvoorbeeld aan je dokter, dierenarts, werk, school en provider. Wat het handigste is om te doen, is om ruim van te voren een checklist te maken. Hier staan alle personen of instanties op waarbij het genoodzaakt is om je adres door te geven. De reden dat dit ruim van te voren moet, is omdat je vrienden en familie deze checklist dan nog uitgebreid kunnen controleren om te kijken of je niets over het hoofd hebt gezien.

Al met al, zijn er veel beslissingen die gemaakt moeten worden voordat het verhuizen echt kan beginnen. Het lijkt nu teveel voor woorden om te regelen. Toch als dit eenmaal ruim van te voren geregeld is, kun je gezellig met je familie en vrienden op pad om aan het verhuizen te beginnen.

Alle nieuwsberichten