Met een Nederlandse huurauto de grens over: Wat zijn de regels?

Met een Nederlandse huurauto de grens over: Wat zijn de regels?

088 - 9005555 Mail ons
maandag 9 juli 2018

Heeft u geen eigen auto of een ongeschikte auto voor vakantie maar wilt u toch op vakantie? In dat geval zou u een auto kunnen huren om daarmee de grens over te reizen. Er is soms onduidelijkheid over welke regels gelden wanneer je een huurauto buiten onze landsgrenzen gebruikt. We zetten voor u op een rijtje waar u allemaal op zou moeten letten wanneer u met een gehuurde auto op vakantie gaat.

Is grensoverschrijding toegestaan?

U kunt onbezorgd met een huurauto naar het buitenland rijden. Er gelden alleen wel enkele beperkingen en regels. U dient in ieder geval bij de vestiging waar u de auto ophaalt te vermelden dat u naar het buitenland rijdt met de huurauto. Verder is het toegestaan om vanuit Nederland naar de volgende landen te rijden:

Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Millila), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Uiteraard kunt u deze informatie (en meer) ook altijd terugvinden in de actuele huurvoorwaarden.

Retourneren van de huurauto

Het zal vaak voorkomen dat u met een huurauto heen- én terugreist. Echter is het soms ook mogelijk om met de One-Way Service de auto op aanvraag in het buitenland in te leveren. De service geldt alleen voor personenauto’s en personenbussen en hiervoor geldt een extra toeslag die afhankelijk is van het type auto dat u huurt.

Auto huren in het buitenland

U kunt natuurlijk ook het vliegtuig naar uw bestemming nemen en ter plaatse een auto huren. Europcar heeft hiervoor het internationale reserveringssysteem. Het is overigens niet noodzakelijk om binnen Europa een internationaal rijbewijs te bezitten, dat geldt alleen voor sommige landen die buiten de EU vallen.

Verkeersregels in het buitenland

Het is altijd raadzaam om vooraf de nationale verkeersregels te checken die gelden in het land waar je op vakantie gaat. Zo is het bijvoorbeeld in Engeland verplicht om je koplampen te voorzien van afplakstickers. Klinkt vreemd? Valt wel mee. Nederlandse koplampen staan afgesteld op de berm en kunnen in Engeland dus een tegenligger verblinden omdat ze op de andere weghelft schijnen. Precies om dit soort specifieke verkeersregels is het dus altijd goed om u hierop voor te bereiden.

 

 

Alle nieuwsberichten