Met de huurauto op wintersport

Met de huurauto op wintersport

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 12 februari 2019

Het wintersportseizoen is in volle gang en dat betekent dat we weer lang en breed kunnen genieten van panoramische witte skigebieden en hoge pistes. Kijkt u al uit naar uw wintersportvakantie of heeft u nog niks gepland? Wintersportgebieden zoals Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland zijn erg populair en bovendien met een huurauto van Europcar te bezoeken. Wij geven je graag enkele tips om voorbereid de weg op te gaan.

All season banden bij uw autohuur

Tijdens de wintermaanden mag er in enkele landen en gebieden niet gereden worden zonder All season banden. We raden u daarom aan een auto met deze extra optie te huren, mocht u een winterse bestemming bezoeken. All season banden bieden de auto meer grip waardoor er een kortere remweg ontstaat en een betere wegligging. Omdat de vraag altijd groot is naar huurauto’s met All season banden, hebben wij een groot deel van onze vloot met deze banden voorzien. Bij Europcar zijn alle All season banden voorzien van het 3PMSF-symbool en daarmee goedgekeurd als winterband voor landen zoals Duitsland. Deze service bieden wij op aanvraag.

Sneeuwkettingen

Ook sneeuwkettingen mogen in sommige landen echt niet ontbreken. Deze heeft u nodig tijdens hevige sneeuwval of in de bergen. Sneeuwgebieden waar sneeuwkettingen verplicht zijn worden gekenmerkt door blauwe verkeersborden met sneeuwkettingen erop afgebeeld.

Al bieden wij geen sneeuwkettingen als extra optie bij uw autohuur, wij denken uiteraard wel graag met u mee. Zo kunnen wij u de bandenmaat doorgeven zodat u de sneeuwkettingen elders op tijd kunt huren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer 088-900 55 55.

Neem geen risico

Niet voldoen aan lokale wetgeving wat betreft All season banden en sneeuwkettingen kan leiden tot forse boetes. Deze boetes kunnen oplopen tot wel € 80,00 (in Duitsland). Ook in de landen Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland gelden aparte regels voor All season banden en sneeuwkettingen. Gaat u naar sneeuwgebieden, neem dat geen risico’s en huur tijdig de sneeuwkettingen en een auto met All season banden.

Veilig de weg op

Bij Europcar hechten we grote waarde aan de veiligheid van onze klanten. Zo bieden we de optie om kinderzitjes bij uw huurperiode te kiezen en beschikt iedere auto over een modern navigatiesysteem zodat u altijd op uw bestemming aankomt. Ook bent u verzekerd van een jonge huurauto om veilig en comfortabel de weg op te gaan en zijn alle auto’s standaard uitgerust met een WA-verzekering.

Alle nieuwsberichten