Met de huurauto naar het buitenland: houd hier rekening mee

Met de huurauto naar het buitenland: houd hier rekening mee

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 24 juli 2019

Leuke trip gepland naar het buitenland? Zeker als u van plan bent met de huurauto naar een buitenlandse bestemming af te reizen is het raadzaam van te voren informatie in te winnen over de regels in het buitenland. Naar welke landen mag je rijden? Hoe zit het met een internationaal rijbewijs? En eventuele All-season banden? We hebben de meest voorkomende onderwerpen op een rijtje gezet.

Toegestane landen

De volgende landen zijn toegestaan om met een huurauto van Europcar te bezoeken:

Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Millila), Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

U dient bij de vestiging waar u de auto ophaalt te vermelden dat u naar het buitenland rijdt.

Huurauto inleveren bij locatie in buitenland

Huurt u de auto in Nederland en levert u de huurauto liever af bij een vestiging van Europcar in het buitenland? Dat is geen probleem. Onze One-Way Service is ook mogelijk in het buitenland en geldt voor personenauto’s en personenbussen (niet geldig op bestelbussen). Aan de One-Way Service zijn extra kosten verbonden en is alleen op aanvraag. U dient dit dus van te voren door te geven aan ons Call Center via telefoonnummer +31 (0)88 - 900 55 55, tijdens het online reserveren, of via één van onze Europcar vestigingen.

Zijn er extra kosten voor het rijden naar het buitenland?

Er zijn geen extra kosten verbonden als u met een huurauto van Europcar naar het buitenland rijdt. 

Let op! Reist u met een huurauto naar het buitenland? Neem dan altijd een creditcard mee. Als u strandt met pech of schade, dan willen de meeste leveranciers in het buitenland een creditcard zien.

All-season banden bij uw autohuur

Het is mogelijk om All-season banden te reserveren. Dit kan al vanaf € 15,- per dag (met een minimum van 2 dagen). Tijdens uw online reservering is het mogelijk om deze extra optie aan te vinken. Het door u gekozen voertuig komt hierna op aanvraag te staan. Dit betekent dat we eerst naar de beschikbaarheid kijken en u binnen 4 werkuren informeren.

Internationaal rijbewijs

Voor sommige landen buiten de Europese Unie is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een Internationaal rijbewijs. Binnen de Europese Unie is dit niet van toepassing. U kunt dus met het Nederlandse rijbewijs (of ander Europees rijbewijs) zorgeloos touren door heel de EU.

Vignet aanschaffen, waar regel ik dit?

Reist u naar Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland of Frankrijk? Dan heeft u een vignet nodig. Deze heeft u nodig om bepaalde steden binnen te mogen rijden. Een vignet is een sticker die u aan de voorruit van de huurauto bevestigt. U geeft hiermee aan hoeveel de uitstoot is van uw huurauto. Vignetten zijn verkrijgbaar bij de ANWB.

Alle nieuwsberichten